Mehmet Yavuz Yılmaz Koşusu'nda galibiyete Baba Dallas uzandı

Mehmet Yavuz Yılmaz Koşusu'nda galibiyete Baba Dallas uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış 1600 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı Mehmet Yavuz Yılmaz Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile start alan, Mustafa Gürcü'nün sahibi olduğu Baba Dallas (Justenuffhumor - Demi Lopez / Luxor) pistten galibiyetle ayrıldı. Faruk Ateş'in yetiştiricisi olduğu, Hüseyin Karataş'ın antrene ettiği 6 yaşındaki doru erkek safkanın bu birinciliği kariyerinin 10. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

11 safkanın start aldığı yarışın ikincisi Jakoboy olurken, Grandpa üçüncü, Artemisa Gentile dördüncü, Vector de beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Baba Dallas için bitiriş derecesi 1.36.48 olurken, farklar 1 Boy - Boyun - Burun - Baş şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mustafa Gürcü'ye kupasını merhum Mehmet Yavuz Yılmaz'ın annesi Berna Yılmaz ile yeğenleri Ceylin ve Kaan Yılmaz verdi.

Mustafa Gürcü ayrıca kazanan safkanın antrenörü adına da Berna Yılmaz ile Ceylin ve Kaan Yılmaz'ın elinden bir plaket aldı.

Merhum Mehmet Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Ceren Yılmaz ise kazanan safkanın jokeyi Vedat Abiş'e plaket verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı ve Genel Sekreteri Gülnur Gülerce ile davetliler de katıldı.
 

Mehmet Yavuz Yılmaz

1978 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Yavuz Yılmaz, TED Ankara Koleji'nden mezun oldu. Lise eğitimini ise Avusturya'nın Salzburg kentinde bulunan Salzburg International Prep School (SIPS)'da tamamladı. Yüksek öğrenimine Amerika Georgtown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başladı. 1 yıllık eğitiminin ardından George Washington Üniversitesi'ne geçiş yapan Yılmaz, 2001 yılında İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yurda döndükten sonra gıda, tarım ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdi. İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Kent Üniversitesi'nin kuruluşunda da emeği geçti. 2015 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Comfort Zone, Man Of Fire, Nurko, Professor ve Shopaholic isimli safkanları ile başarılı dereceler elde etti. 2017 yılında aramızdan ayrılan Mehmet Yavuz Yılmaz'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

gnu2zph7wlqrIsosxvwvlf95.jpg

2hj7qsyknuqp4wnIsoafyevx.jpg

qgabpbayj7donhffk5vxdjv3.jpg

0snadlf8jqohh7if1qzurpkd.jpg

dc2lr1sqlzqom50hhg976bun.jpg

cenwksernth21rzqyvv0dxxl.jpg

8xgh1welwdrluvm4homrz6jb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.