Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı

Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı

Farkındalık oluşturmak için ve vatandaşları bilgilendirmekamacıyla Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Meme Kanseri Farkındalık’seminerinde erken teşhisin önemi vurgulandı. Seminere katılan vatandaşlar, ücretsizolarak meme kanseri muayenesi olma hakkı kazandı.

Esenyurt Belediyesi ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında,farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenledi.Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde Onkoloji Hekimi Öğr.Üyesi Orçun Can ve Meme Cerrahi Hekimi Opr. Doktor Tansu Altıntaş tarafından"Meme Kanseri Nedir?”, “Meme Hastalıkları” ve “Memede Kitleye Yaklaşım”, “MemeKanseri Tedavisi”, “Meme Kanserinden Korunma Yöntemleri ve Meme KanseriÇeşitleri" başlıkları altında bir sunum yapıldı. Seminere, Belediye BaşkanYardımcıları Dr. Halis Şimşek ve Günnur Yıldırım, CHP Esenyurt Kadın KollarıBaşkanı Emine Polat, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, Kent Konseyi KadınMeclisi Başkanı Çiğdem Çınar, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dörtyıl önce meme kanserini yenen Yasemin Şahin, seminerde tedavi sürecini anlattı.Şahin, "Ufacık bir farkındalıkla kurtulabilirsiniz. Kendinizi her zamanmuayene edin. Kendinizi sevin" ifadelerini kullanarak erken teşhisinönemini vurguladı.

KatılımcılaraÜcretsiz Meme Kanseri Muayenesi

Seminere katılan herkese ücretsiz meme kanseri muayenesiyapılacağını belirten Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Halil Çalış, “Memekanserinde bir farkındalık yaratmak, komşularımıza bunun önemini anlatabilmek, erkenteşhis için önemli bir gösterge olan ön muayenelerin nasıl, ne zaman ve hangiaralıklarla yapılacağını tüm komşularımıza bunu anlatmak istedik. Seminerekatılan katılımcılar, belediyemizin öncülüğünde ilçemizdeki sağlık kuruluşlarındaücretsiz muayene edilecek” dedi.

“Yaşamak HerŞeyden Değerli”

Pankreas kanserini yenen Fatma Özdamar, bu süreci nasıl atlattığınışöyle anlattı: “Tedavilere düzenli bir şekilde gidilirse hiçbir sorun kalmaz.Her şeyden önce sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Hastalık aşamasında yasakolanlara uymak gerekiyor. Hastalığımın yüzde 70’ini atlattım. İlk dönemlerdeyatağa bağlıydım ama şu an özgürüm. İstediğim her yere gidebiliyorum. HepAllah’ın canımı almasını isterdim ama yaşamak her şeyden değerliymiş, onu farkettim. Bu seminerde hocalarımızın verdiği bilgiler çok değerliydi. Onların söylediklerini uygularsak, hayatatutunmaya çalışırsak her şeyi başarabiliriz.”

bnqsa9hnpcufoklglt5ua7b8.jpg

9yt5cIgpcvfsjrli4nn6zoxu.jpg

vqo8mtprfugpwegcljnkvy4r.jpg

vx5lmpo9qbjjyeu03vIhz4wr.jpg

cbvrycm9zkoqd3ewfyIe0htz.jpg

eatzyczq6alg5on9uxlupdtm.jpg

as0ermufh78kjdcuvIxw12nt.jpg

oxwtypvuf8ikn147mgzdhb5n.jpg

u9xIlhkbckzj5hg41tvodrfo.jpg

rqpl5uaz8ofqc6u0zetfvjb3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.