Mencule Koşusu’nda Aferdita ve Goşa birinciliği atbaşı olarak paylaştı

Mencule Koşusu’nda Aferdita ve Goşa birinciliği atbaşı olarak paylaştı

4 yaşlı safkan Arap kısraklarına mahsus yarış, 6 safkanın katılımıyla 2000 metre kum pistte gerçekleşti. Sevinç Özmen’in sahibi, Turhan Çakar’ın da yetiştiricisi olduğu Aferdita (Kaizbert - Turbotay / Turbo) ile Sevil Palamut’un sahibi olduğu, Selma Gülerce yetiştirmesi Goşa (Deha - Çisem / Halid) koşuyu atbaşı birincilikle tamamladı. Mikail Altın antrenesindeki Aferdita, jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde yarışa katılırken İbrahim Bekiroğulları antrenesindeki Goşa’nın jokeyliğini ise Vedat Abiş yaptı.

2022 yılı Mencule Koşusu’nu (Açık-A3/DHÖW/D) izlemek için tıklayınız.

Kazanan safkanların ardında Kızılcapınar (Uçanoğlu - Gülerana / Dayıbey) Kadir Tokaçoğlu ile üçüncü sırada yer alırken, Gündüzdüşü (Kaizbert - Seray Kızı / Yalaz) Tolga Yıldız’la dördüncü, Gözlüce (Özgünhan - Aydanaz / Batyskaf) de Mahsun Turan’la beşinci olarak pistten ayrıldı.

Birinciliği paylaşan kısraklar için bitiriş derecesi 2.23.81 şeklinde kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise Atbaşı - 5 Boy - 7 Boy - 26 Boy olarak sonuçlandı.

 

MENCULE.1931 O.A.

(1931-1961) (Küheylan Cietni - Küheyle)

1931 yılında Bağdat'ta doğan Arap kısrak Mencule, 1936 yılında ithal edilerek ülkemize getirilmiştir. Arap atçılığının soy kurucu kısraklarından olan Mencule familyasının temsilcileri arasında Akçıkmaz, Albatur, Antepli, Atak, İlbeyi, İncinur, Özüşan, Peksoy, Sağanak, Uçbeyi ve Yücelir gibi hem yarış hayatlarında hem de hara yaşamlarında başarılı safkanlar yer almıştır.

 

cttigued4alwfqpryb3o5h96.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.