MERHAMET VE EMEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

MERHAMET VE EMEK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Başkent Postası Gazetesi anlamlı bir buluşmaya bir kez daha ev sahipliği yaptı.

Merhamet ve Emek Ödülleri sahiplerini buldu

Başkent Postası Gazetesi anlamlı bir buluşmaya bir kez daha ev sahipliği yaptı. Bu sene 2. si düzenlenen Merhamet ve Emek Ödülleri, Ankara Bera Otel’de yapılan törenle sahiplerini buldu. Törene İçişleri eski Bakanı Murat Başeskioğlu, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Basın Yayın Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Refah Partisi Mkyk üyesi Mehmet Altınöz, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nuri Ünal, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.  Gecede birçok alanda örnek davranışa imza atan isimlere ödülleri takdim edildi.

İşte ödül verilen isimler:


1-      Miray Sekkin Eser (ELAZIĞ)

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreme özel bir hastanenin doğumhanesinde yakalanan Op Dr. Miray Sekkin Eser ve ekibi,  görevini soğukkanlılıkla yerine getirdi


2-      Durmuş Uğur (MANİSA)

Manisa da 2 milyon lira değerinde para ve çekin bulunduğu

çantayı bularak sahibine teslim etti.


3-      Can Coşkun (ANKARA)

Can Coşkun ve ekibi Yerli ve Milli üretim üzerinde yapmış oldukları çalışmalar sonucunda  üniversitelerin ihtiyaç duyduğu yabancı menşeli laboratuvar cihazlarını üretmeyi başardılar.

Ayrıca İhtiyaç sahiplerine erzak ve gıda yardımı yapmakta birçok ihtiyaç sahibi öğrenciye burs sağlayarak öğrencilerin  öğrenim görmelerine de destek olmaktadır.


4-      Hakkı Uygun (İSTANBUL)

Kızını lösemiden kaybeden baba kök hücre bağışıyla başka bir hayatın kurtulmasını sağladı.


5-      Enes Babacan (ANKARA)

Trt Muhabiri 15 Temmuz'da hain darbe girişimi sırasında göğsünden aldığı kurşunla yaralanmış ve gazi ünvanını alarak görevine devam etmektedir.


6-      Faruk Sağdıç (BALIKESİR)

Sokakta üşüyen köpeğe hiç tereddüt etmeden montunu bırakıp gitti.


7-      İbrahim Türkeri (İSTANBUL)

4. Kattaki balkondan atlayıp canına kıymak isteyen genç kızı havada yakalayarak kendi

canını hiçe saydı.
8-      Barış Özer (ANTALYA)

Antalya’da halk otobüsü şoförü Barış Özer, İranlı turistin otobüste unuttuğu yaklaşık 30 bin liralık döviz ve TL bulunan cüzdanı sahibine teslim etti.

Beynimizin Maddesel Realiteyi Yaratmasının Şaşırtıcı Bilimi
9-      Sadettin Karagöz (ANKARA)

Bir bankadan emekli olduktan sonra çocuklarının Altındağ'daki ayakkabı deposunda zaman geçiren Sadettin Karagöz, Suriyeli bir ailenin ayakkabı isteğini geri çevirmedi. Karagöz'ün yardımlarını duyan diğer hayırsever vatandaşlar da ayakkabı deposuna çeşitli yardım malzemeleri getirdi.

Gıda, giyim, kırtasiye malzemelerinin aralarında bulunduğu yardımların çığ gibi büyümesi üzerine depo, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturan bir yardım mağazasına dönüştü.

Saadettin Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Umut Hayır Mağazası'nın bir dernek, vakıf veya herhangi bir sivil toplum kuruluşu olmadığını söyledi.

10-   Murat Ercan (ANKARA)

Yolda aracı bozulan hastanın imdadına Sincan Belediye Başkanı yetişti.

Başkan hasta çocugu ve annesini makam aracı ile hastaneye götürdü.

11-   Semih Çevirme (NEVŞEHİR)

Karayolları Nevşehir Şube Şefliğinde çalışan Semih Çevirme, yol çalışması esnasında bulduğu içi para dolu çantayı (11 bin 490 Avro ve 2 bin 100 Lira) sahibine teslim etti.

12-   Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu (ANKARA)

Sahipsiz sokak hayvanlarına yardım etme bilincinin aşılanması

amacıyla hayvan barınaklarına ziyaretler gerçekleştirdiler ve mama yardımı yaptılar.

İdlib'deki ihtiyaç sahiplerine yardım gönderdiler.

Öğrencileri ve velileri iyilikte yarışıyor projesi kapmasında Pursaklar devlet hastanesi çocuk bölümünde oyun salonu kurdular.

13-   Serap Çetin (ANKARA)

4 Yılda 2 kez kanseri  yendi ve aynı acıları yaşayanlara da ışık oldu.

 

14-   Ömer Kaan Şıvkın (KASTAMONU)

Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde staj yapan Ömer Kaan ŞIVKIN, lavaboda bulduğu yüklü miktardaki parayı emniyet güçlerine teslim etmiştir.

15-   Nuray Aşcaklı (ANKARA)

Restoranda bulaşıkçılık yaparak para kazanıyor. Kazandığı para ile sokak hayvanlarına yem alıp hasta olanlarını tedavi ettiriyor.

 

Haber: Abdullah Kocabaş

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.