Merhum Asli Üyelerimiz M. Fethi Tulgar ve Nur Kutnak'ı saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyelerimiz M. Fethi Tulgar ve Nur Kutnak'ı saygıyla anıyoruz

M. Fethi Tulgar Koşusu (KV-8/DHÖW/Dişi) - 14.30

2001 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum M. Fethi Tulgar adına düzenlenecek koşu, 4 yaşlı safkan Arap kısraklarına mahsus olarak 2000 metre mesafe sentetik pistte yapılacak.


2022 yılı galibi Safiha

2023 yılı M. Fethi Tulgar Koşusu'na; Alyadigar, Doğanın Ateşi, Kırmızı Başlıklı Kız ve Topaz Girl isimli safkanlar katılacak.
 

M. Fethi Tulgar

1920 yılında İstanbul'da doğan M. Fethi Tulgar, Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Yönetici olarak başladığı iş hayatına serbest mimarlık yaparak devam etti. İmar İskan Bakanlığı Şehircilik Fen Kurulu Müdürü olarak çalışan Tulgar, Kütahya 4. Bölge Müdürü, Van 13. Bölge Müdürü, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Uzmanlığı yaptı. Mimarlık alanında mesleki jürilerde de görev alan Tulgar, Bayındırlık Bakanlığı Denetleme Kurulu Üyeliği'nden emekli oldu. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fethi Tulgar, atçı ve yetiştirici olarak da sektörün gelişmesinde önemli rol oynadı. Sahibi olduğu Bodrum isimli safkan ile 1984 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı koşusunu ve daha birçok açık yarış kazandı. 2001 yılında aramızdan ayrılan M. Fethi Tulgar'ı anısına düzenlen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


Nur Kutnak Koşusu (KV-7) - 17.00

2014 yılında yaşama veda eden merhum Asli Üyemiz Nur Kutnak'ı anacağımız yarış, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının 1400 metre mesafe sentetik pistteki mücadelesine sahne olacak.


2022 yılı galibi Anadolu Zamanı

2023 yılı Nur Kutnak Koşusu'nda; Pitfall, Zephyr West, Velox, Havoc, Wolf Seyfo ve King Mirbey isimli safkanlar start alacak.
 

Nur Kutnak

1929 yılında İstanbul'da doğan Nur Kutnak, Robert Koleji'nden mezun oldu. Renault ve Vakıflar Bankası'nda çalışan Nur Kutnak, 1955 yılından itibaren, İstanbul Hilton Oteli'nde yiyecek içecek müdürü, Beyrut Phoenecia International, Endonezya Jacarta Intercontinental, Kudüs ve Singapur gibi birçok ülkede uluslararası yöneticilik yaptı. Oleyis İşletmeleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli yerlerinde turizm işletmeciliği ve otelcilik yapan Nur Kutnak, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda da işletmeci olarak uzun yıllar hizmet verdi. 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Nur Kutnak, 1979 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan Nur Kutnak'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

npl39udxmebw7ncdqzts8rfs.jpg

knyocectnqj6kdupdmg9fxfz.jpg

wbzgrxdyzv9so1an8xtw2sq7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.