Merhum Asli Üyemiz Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu'nu saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu'nu saygıyla anıyoruz

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım göstereceği yarış, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte gerçekleştirilecek.


2022 yılı galibi Jack Sparrow

2023 yılı Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu Koşusu'nda; Captain Fantastic, Alakont, Kayı Beyi, Luminescence, My Private, El Audaz, Sun Time, Big Prize ve Bright Fire isimli safkanlar start alacak.
 

Prof. Dr.Sedat Katırcıoğlu

1930 yılında Muğla'da doğan Sedat Katırcıoğlu, 1956 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Pratisyen hekim olarak iş hayatına başlayan Katırcıoğlu, daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz anabilim dalı bölümünde asistan olarak çalıştı. 1967 yılında doçent olan Katırcıoğlu, 1972 yılında Türkiye'de bir ilk olarak kadavradan canlıya kulak naklini başarılı bir operasyonla gerçekleştirdi. 1975 yılında profesör unvanı alan Katırcıoğlu, daha sonra uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 1985 yılında aynı üniversitenin dekanlığına getirildi. Yaptığı bilimsel çalışmalar ve yetiştirdiği öğrencilerle hocaların hocası olarak anılan Katırcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Sabancı ve Koç gibi pek çok tanınmış ailenin de doktorluğunu yaptı. At sahipliği ve yetiştiricilik yapan Katırcıoğlu, 1979 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2015 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Sedat Katırcıoğlu'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

p2obolmivartckgskIv0nhpf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.