Merhum Asli Üyemiz Şerafettin Gedik'i saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz Şerafettin Gedik'i saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemizi anacağımız yarış, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapılacak.


2023 yılı galibi Ladys Secret

2024 yılı Şerafettin Gedik Koşusu'nda şu isimler start alacak; Wolf Polat, Dagmar, Touch The Cat, Veni Vici, Mira Linda, Rain Melody ve Sophianea.

Şerafettin Gedik

1940 yılında Uşak’ta doğan Şerafettin Gedik, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığı eğitimini yarıda bırakarak gazetecilik ve yazarlık yapmaya başladı. Daha sonra reklamcılık sektörüne girdi. Bir dönem yönetmenlik de yaptı. Ardından Amerika’ya giden Gedik, Hollywood’da sinema ile ilgili çalışmalarını sürdürdü. 1988 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Şerafettin Gedik, Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Gedik, sahibi olduğu safkanlarla önemli yarışlar kazandı. 1998 yılı Kısrak Koşusu galibi Villa Real başta olmak üzere yetiştirdiği ve koştuğu Beretta, Green Gönen, Lavokato, Lucky Name, My Lady, Sisiliano, Sakab, Vasarelly, Vikontes, Vieux Moghol ve Winter Green isimli safkanlarıyla birçok Grup koşu kazanma başarısı gösterdi. 2013 yılında aramızdan ayrılan Şerafettin Gedik’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

noqwrkspdlzlcc2gIkfavzep.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.