Merhum Asli Üyemiz Şükrü Yurteri'yi saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz Şükrü Yurteri'yi saygıyla anıyoruz

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım göstereceği mücadele 2000 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirilecek.

2022 yılı Şükrü Yurteri Koşusu'nda geçen yılın galibi Çakalınoğlu ile birlikte Giant Dream, Jawinger, Koca Seyid, Winner Man, Zlatibor, Katsu ve Silent Wave isimli safkanlar start alacak.
 

Şükrü Yurteri

1921 yılında İstanbul'da doğan Şükrü Yurteri, eğitimini Boğaziçi Lisesi'nde tamamladı. 1940 yılında Ankara Atlı Spor Kulübü'ne üye olarak atçılık camiasına adım attı. At yarışlarının Özel İdare tarafından düzenlendiği 1947-48 yıllarında lisanslı antrenörlük yapmaya başladı. Türkiye Jokey Kulübü Kurucu üyelerinden Sait Akson'un teşvikiyle İngiltere'de antrenörlük eğitimi alan Şükrü Yurteri, uzun yıllar önemli ekürilerde antrenörlük yaptı. Gazi Koşusu ve Cumhurbaşkanlığı Koşusu başta olmak üzere birçok klasik koşuyu ekürisine kazandırma başarısını gösterdi. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Yurteri, birçok jokey ve antrenörün yetişmesine de katkıda bulundu. 2006 yılında aramızdan ayrılan Şükrü Yurteri'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

b61thxzeke8sngrhwk3prdqw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.