Merhum Asli Üyemiz William Giraud'u saygıyla anıyoruz

Merhum Asli Üyemiz William Giraud'u saygıyla anıyoruz

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilecek mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapılacak.


2023 yılı galibi Dragon Fire

2024 yılı William Giraud Koşusu'na; Boston Light, Can Efe, Dapper Man, Stormy, Tachyon ve Yurt Başı isimli safkanlar katılacak.

William Giraud

İzmir’in önemli Levanten ailelerinden olan Giraud Ailesi’nin 3. kuşak temsilcisi olarak 1903 yılında İzmir Bornova’da doğan William Giraud, iş hayatına, aile işi olan İzmir Pamuk Mensucat fabrikasında başladı. 1946 yılında İzmir Hipodromu yakınlarında kurduğu Cennet Harası’nda Fransa’dan getirdiği 4 safkan kısrak ile yetiştiricilik yapmaya başladı. Giraud, yurt dışından getirdiği Wing of Song ve Leading Question isimli aygırlarla ülkemizde safkan İngiliz atı yetiştiriciliğinin gelişmesine büyük katkılar sağladı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1949 yılında Corsaire, 1951’de Etoile D’Argent, 1954’de Beau Brummel, 1956’de La Fleche, 1958’de Icaros, 1959’da Beau Manoir ve 1960 yılında ise Helene De Troia isimli safkanlarıyla Gazi Koşusu’nu da tam 7 kez kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Giraud Ekürisi ayrıca 1952 yılında ilk kez düzenlenen Başbakanlık Koşusu’nu da Nur isimli safkanıyla kazandı. 1980 yılında aramızdan ayrılan William Giraud’yu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

avgnqydesljhzknvu0tfI2mg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.