MERSİNLİÇİFTÇİ FIRTINA SONRASI DERT YANDI: "SERA YIKILDI, MARUL TARLADA KALDI, BORÇÇOK"

MERSİNLİÇİFTÇİ FIRTINA SONRASI DERT YANDI: "SERA YIKILDI, MARUL TARLADA KALDI, BORÇÇOK"

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de fırtınanın seralarına zarar verdiği çiftçilerin sorunlarını dinledi. Çiftçi Musa Eser, “Hem sera yıkıldı hem marul tarlada kaldı. Borcumuz...

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de fırtınanın seralarına zarar verdiği çiftçilerin sorunlarını dinledi. Çiftçi Musa Eser, “Hem sera yıkıldı hem marul tarlada kaldı. Borcumuz çok fazla, 100 bin liradan fazla borcumuz var” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Erdemli ilçesinde fırtınanın seralarını yıktığıçiftçiler ile görüştü. Gökçel, çiftçilerin yaşanan afetten dolayı zor durumda kaldığını ve çiftçilerin borçlarınıödeyemez duruma geldiklerinin altınıçizdi. Gökçel, çiftçilerin sorunlarının çözümü için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Erdemli ilçemizin Kayacı mahallesindeyiz. Burada çiftçilerimizin seralarışiddetli fırtınadan dolayı yıkıldı. Hem bu kadar emeği masrafı yerle bir olmuş hem de seranın içindeki marul yok olmuş denecek kadar az kalmış. Burada üzücü olan üzücü olan bu mevsimde bin bir zahmetle üretilen marullar da tarlada kalmış, para etmiyor.”

Çiftçi Musa Eser ise “Yetkililerden yardım talep ediyoruz. Hem sera yıkıldı hem marul tarlada kaldı. Borcumuz çok fazla, 100 bin liradan fazla borcumuz var” dedi. Üretim için alınan borçların ödenemediğini anlatan Eser, “Bankaya borcumuz var, komisyonculara var, ilaç firmasına var. Bizim borcumuz çok” diyerek yakındı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.