METİN GÜRCAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

METİN GÜRCAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alınarak Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi...

‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçlamasıyla İstanbul’da gözaltına alınarak Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan adliyeye sevk edildi.

Metin Gürcan, geçen cuma sabahı İstanbul’da gözaltına alınmıştı. Gürcan’ın gözaltı gerekçesinin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Nisan 2020’de başlattığı ‘askeri ve siyasi casusluk’ soruşturması olduğu öğrenilmişti. Gürcan, aynı gün Ankara’ya getirilmişti.

Üç gün boyunca Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde bekletilen Gürcan’ın ifade işlemlerine dün gece başlanmıştı. Gürcan, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, soruşturmada gizlilik olduğunu ve detaylı bilgi veremeyeceğini ifade ederek, “Adliyeye sevk edildi. Poliste ifadesi alındı. Savcılıkta ifadesine başvurulacak. Emniyette ifadesi kapsamlı. Kendisine sorulması gereken her türlü soru soruldu” dedi.

İdris Şahin, Gürcan’a yöneltilen suçlamanın açık kaynaklardan elde ettiği bilgiyi paylaşması yönünde olduğunu kaydederek, “Açık kaynaklardan elde edilen bilgiler, bu bilgelerin paylaşılması söz konusu. Teknik takipte bu suç tipini oluşturacak eylem, veri, bilgi edinildiğine dair ne sual ne beyan söz konusu. Tamamen kamuya açık kaynaklardan elde ettiği çalışmaların paylaşımı. Emniyetteki ifadeler kapsamında değerlendirme yapılırsa salıverileceği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.