Mevlüt Öztekin, ’Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm Kurumları Seferber Etti’’

Mevlüt Öztekin, ’Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm Kurumları Seferber Etti’’

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde istinat duvarının yıkılmasının ardından belediyenin anında müdahalesi sonucu çevredeki binalar boşaltıldı. Bu esnada inşaat alanının bitişiğinde bulunan dört katlı bir bina çökerken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde 22 Nisan Pazartesi günü 14.00 sıralarında meydana gelen olayda inşaat alanındaki istinat duvarı yıkıldı. Belediyenin anında müdahalesiyle çevredeki binalar boşaltılırken bu esnada alanda bulunan 4 katlı bir binada çökme yaşandı. Binaların boşaltılması olası bir faciayı önlerken olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan Tüm Kurumları Seferber Etti’’

Olayın hemen ardından alana gelen Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, bölgede 21 binanın boşaltıldığını kaydetti. Başkan Öztekin; ‘’ Civardaki 19 bina ve çevresinde risk analizi yapılarak hızla kentsel dönüşümü başlatacağız. Hiçbir şey vatandaşımızın canından kıymetli değil. Mağduriyet yaşayan civardaki komşularımızın barınma ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Olay anından itibaren Cumhurbaşkanımız da gerekli çalışmaların yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında devletimizin tüm kurumlarını seferber etti. Kendisine Kağıthane halkı adına çok teşekkür ediyoruz. Sevincimiz olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmamasıdır. Şu an Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliğimiz, TOKİ, Büyükşehir Belediyesi, AFAD, Kaymakamlığımız burada gerekli çalışmaları yapıyor. Kağıthane Belediyesi olarak koordineli şekilde en hızlı yoldan mağduriyetleri gidereceğiz. Alanda şu an gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi de almış bulunmaktayız.’’ dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olayın yaşandığı Yahya Kemal Mahallesindeydi. Vali Yerlikaya burada yaptığı açıklamada, " Belediyelerimizin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini görüyorum. Buradaki 98 haneye 5'er bin TL maddi yardım yapılacak. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanacak. Kağıthane Belediyesi Yahya Kemal Spor Tesisi'nde Afet Acil Koordinasyon Merkezimizi kurduk. " dedi.

Başkan Öztekin Gece Boyunca Vatandaşların Yanındaydı

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin olayın hemen ardından alana gelerek vatandaşlarla bire bir ilgilendi. İlk etapta bir kriz masası oluşturan Başkan Öztekin, olaydan mağdur olan vatandaşlarla bir araya gelerek kendilerini süreç hakkında bilgilendirdi. Her bir vatandaşın barınma ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Başkan Öztekin, Afet Acil Koordinasyon Merkezi olarak belirlenen Yahya Kemal Spor Tesisi’nde gece boyunca vatandaşların yanındaydı. Doğru bilgiyi birinci ağızdan vermek amacıyla da Başkan Öztekin, yapılan çalışmaları sık sık basın ve sosyal medyadan kamuoyuyla paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler