MHP İstanbul İl Kongresi’ne yoğun ilgi

MHP İstanbul İl Kongresi’ne yoğun ilgi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. İstanbul İl Olağan Kongresi Beşiktaş Akatlar Arena Salonunda yapıldı.

 Kongre’ye MHP Genel Başkan Yardımcıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan vekili Meral Akşener, İstanbul Milletvekili Engin Alan da katıldı. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları da kongre salonunda hazır bulundu.

Kongreye İstiklal Marşı okunarak başlandı. Divan kurulu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın başkanlığında Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve İstanbul Milletvekili Ali Torlak'tan oluştu. Kongrede 64 kişilik tek liste yarıştı. Mehmet Bülent Karataş ise tek aday oldu. Konuşmalar sırasında engelli vatandaşlar için ise işaret diliyle anlatım yapıldı.

Tek aday olmasına rağmen İstanbullular'ın kongreye ilgisi yoğun oldu. Kongre salonunda delegelere ve davetlilere hitaben bir konuşma yapan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, artık İstanbul'da MHP'nin önünde hiç bir engel kalmadığını belirterek, bundan böyle 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere kenetleneceklerini söyledi. Herkesi kucaklayan bir anlayışla çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade eden Karataş, "MHP'yi İstanbul'da başarılı kılmak bizim namus ve şerefimizdir. Başarıya ulaşmak için çıktığımız yolda önümüze çıkan engelleri hep birlikte aşacağız. İstanbul, MHP'nin iktidar yürüyüşünde en büyük destekçisi olacaktır. Bu azim ve kararlılığımızı kimse değiştiremeyecektir" dedi.

Konuşmaları ardından oy vermeye geçildi. Delegeler sahne önüne hazırlanan sandıklarda oylarını kullandı.

Yarışa tek aday olarak giren Memet Bülent Karataş, 530 oyla MHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. Kongrede 600 delegenin 572'si oy kullandı, 42 oy da geçersiz sayıldı.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.