MİLLET İTTİFAKI HATAY'DA İKİNCİ TURA HAZIRLANIYOR

MİLLET İTTİFAKI HATAY'DA İKİNCİ TURA HAZIRLANIYOR

MİLLET İTTİFAKI HATAY'DA İKİNCİ TURA HAZIRLANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakına mensup diğer partilerin Hatay yöneticileri, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlık kapsamında Antakya’da bir araya geldi.

Toplantıya bazı milletvekilleri ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da katıldı. Toplantıda ilk sözü CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki aldı. Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimine güçlü şekilde hazırlandıklarını vurgulayan Tiryaki, "Bu iktidardan kurtuluşa ihtiyacı büyük olan bir şehiriz, önce mücadeleniz için önünüzde saygıyla eğiliyorum. Herkes bilsin ki, Mustafa Kemal'in askerleri Hatay'dadır." dedi.

SAVAŞ: “TERÖR KONUSUNDAKİ İFTİRALARA ALINMIYORUZ. ÖNÜMÜZDEKİ MAÇI KAZANACAĞIZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da konuşmasında, sandık görevlilerinin çok erken saatlerde görevi başında olmasını istedi. Savaş şöyle dedi:

“Önümüzdeki maç sıfır sıfır başlıyor, ilk maçı kaybetmedik. Bir haftadır herkes konuşuyor. Artık konuşma zamanını geride bırakmalıyız. Artık yarından itibaren ilk turdan daha çok çalışacağız, iyi hazırlanacağız, sandıklara sahip çıkacağız, ilçelerde sandığa gitmeyenleri belirliyoruz, hepsiyle görüşüp sandığa gitmeleri için ikna edeceğiz. Sayımda gözümüzü dört açmamız gerekiyor, tüm sayımlara dikkat edeceğiz. Terör konusunda iktidarın yaptıklarını biliyoruz, bize çamur atamazlar, üstümüze alınmıyoruz bile. Bunu millete anlatalım yeter. Hatay, deprem gününe kadar 81 il içinde en çok vergi veren 7'nci ildi. Ama 79. sırada kaynak alıyoruz. 2021'de ödediğimiz vergi tam 25 Milyar Lira ama karşılığını alamıyoruz.  Hatay halkı onurludur, şunun bilinmesini isterim ki; şehrimize ne yapılıyorsa çok daha fazlası Hatay'ın hakkıdır, kendi ödediği vergisidir.”

KARA: İFTİRA KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR

CHP Hatay Milletvekilli Nermin Yıldırım Kara da Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakına yönelik büyük bir iftira kampanyası yürütüldüğünü vurguladığı konuşmasında "Kimse yılgınlığa düşmesin, onlar kazanmadı, biz kaybetmedik ve bunun farkındayız. Sadece Hatay için değil tüm Türkiye için çalışmalıyız. Sandık güvenliği konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm millet İttifakına yönelik bir iftira kampanyası yürüttüler. Erdoğan ‘hırsız, namussuz, ahlaksız’ gibi kelimeler ile bir dil kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 partiyi bir araya getirmesi siyasi bir mühendisliktir. Rövanşı biz kazanacağız” dedi. 

NAMIK TAN: EĞER PARAŞÜTÜMÜZ AÇILMAZSA DIŞARIDA OLMAYAN İTİBARIMIZ İYİCE YOK OLACAK

Kendisine büyükelçi ya da İstanbul Milletvekili dediklerini ama her şeyden önce Antakyalı olduğunu, Hatay’ın depreme göğüs gerdiği ve ayakta kaldığı için gurur duyduğu belirten Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Namık Tan “Burayı gezerken gördüm ki insanlarımız çok güçlü. Esnafımız ayakta kalmaya çalışıyor bu da beni çok mutlu etti. Diplomasi paraşütle uçaktan atlamaya benzer. Bizim işte hataya yer yok. Hata yaparsanız büyük bir utanç içine düşersiniz ve tüm ülke etkilenir. O yüzden paraşütle atladığınızı düşünün. 28 Mayıs’ta hepimiz paraşüt takmış olacağız. Eğer o gün paraşüt açılmazsa yere çakılırız, geleceğe karamsar bakacağız, dışarıda olmayan itibarımız iyice yok olacak. Paraşüt açılmazsa ertesi gün söyleyecek sözlerin hiç bir anlamı yok.  Hak, hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlüğü önemsediğimizi her şeyden önde geldiğini ispatlamalıyız” diye konuştu.

ŞEFİK ÇİRKİN: KONTROLLERİNİ KAYBETTİLER, Kılıçdaroğlu güneş gibi doğacak

İyi Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin konuşmasında “ 21 yıldır ilk defa balkon konuşması olmadı. Sözde aldıkları 49.50’nin üzerine 0,5 puan koyamadılar. Artık kontrollerini kaybettiler, artık bitti. Olsaydı o gece olurdu, olmadı. Şimdi daha sağlam durma zamanı, Hatay’da bir yere oy kaçmadı. Oylara sahip çıkarsak bizim görüşümüze göre 28 Mayıs akşamı Kılıçdaroğlu Türkiye’de güneş gibi doğacak. Sinan Oğan’dan karşı tarafa oy gideceğini sanmıyorum. Biraz gayretle balkon konuşmasını Kılıçdaroğlu’nun yapacağına inanıyorum” sözlerini kullandı.

MATKAP: ERDOĞAN KAMPANYASINDA DEVLETİN TÜM İMKÂNLARINI KULLANIYOR

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Matkap konuşmasında, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın kampanyasında devletin tüm imkanlarını kullandığına dikkat çekti. Matkap, "Erdoğan, 'Cudi dağında petrol bulduk, Karadeniz’de biraz daha doğalgaz bulduk, Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK ile işbirliği yapıyor' dedi. El İNSAF, gerçekten artık EL İNSAF" şeklinde değerlendirme yaptı.

Geçen dönem Hatay Milletvekilli olan İsmet Tokdemir ise “ Hatay çok önemli ve hassas bir il. Suriyeliler demografik yapıyı oldukça bozdu. Seçimde Suriyeliler çok oy kullandı. Dün doğan 7 çocuktan 5’i Suriyeli. İlk turu kaybetmedik, 2 tura kaldık. Bir taraf ülkeyi tek adamlığa despotluğa götürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise ülkeyi aydınlığa düzgün bir ekonomi ortamına götürmeye çalışıyor. Bir şey kaybetmedik. İnanarak çalışan biri bin insan gücündedir. İnşallah ayın 28’inde Türkiye’nin bahtı değişecek” dedi.

İyi Parti Milletvekili adayı Gökhan Zan ise “Beni bir kardeşiniz olarak kabul ettiniz ve sizinle beraber bir yola çıktım. Her zaman buradayım. Şimdi 28 Mayıs’taki rövanşı almamız lazım. Maçı kaybetmedik, sonuna kadar maçı sürdüreceğiz, konsantre olacağız ve kazanacağız" dedi.

9cyxbfvdhut2r7ersfyllwua.jpg

lf80ckpeb619ayfjm5uxohpd.jpg

ouqeklegbjIxd1pufan8o4yc.jpg

lkn9zadhhnt7qwf4mcgzd0jI.jpg

iggjIyhnrolxpw1b7oykdzja.jpg

ps2lxph39fzbwebwjIkeasr4.jpg

6rocvumyqehkkufsjxmoaix9.jpg

koymnoeiqIurcg6paux2sdlw.jpg

9b7kfaqp6l1m0xm5jo2stury.jpg

gtpiog9jsjkdbr2lqwzqafpf.jpg

0lsq3bnzfv7xghzlymwoj9hc.jpg

eyzu3svois7zkpuwIhamvbtd.jpg

vnyfj3fdv2zomwqlm6trupwt.jpg

yhfeq3lxum7fadisk5xowce4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.