Milli İttifak seçim beyannamesini açıkladı

Milli İttifak seçim beyannamesini açıkladı

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Milli İttifak, milletvekili adaylarının tanıtımını yaptı.

Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) oluşturduğu Milli İttifak, Ankara Arena'da, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde gösterdiği milletvekili adaylarının tanıtımını yaptı. Arena'ya SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, birlikte el ele geldiler.

Arena'da düzenlenen tanıtım toplantısında, merhum Başbakan Necmettin Erbakan ile helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafları aynı afişte yer aldı. 'Milli İttifak-İktidar Olacak', 'Milli İttifak-Milli İktidar', 'Muhsin Başkan-Mücahit Erbakan' sloganları atıldı, İstiklal Marşı okundu.

Milli İttifak'ın ana teması ise 'Kendine Gel; Saadet'e Gel.' oldu. Söyledikleri parçalarla partilileri coşturan sanatçı Hasan Sağındık, Milli İttifak'ın vatana, millete ve Ümmet-i Muhammed'e hayırlı olmasını diledi. Yoğun istek üzerine iki defa dinlettirilen seçim müziği sırasında partililer de halay çekti. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmak için kürsüye birlikte çağrıldı.    Bugün büyük bir gün olduğunu dile getiren Kamalak, "Tıpkı havaya, suya, toprağa cemre düşerya; işte onun gib bir şey. Bugün cemre yüreklere düşmüştür." ifadelerini kullandı. "Yiğide sermaye gerekmez, imandan başka." diyen Kamalak, Milli İttifak altında gümbür gümbür geldiklerini belirterek, "Hukukta adalet, kazançta bereket, toplumda fazilet diyoruz. Tertemiz uzman ve ehil kadrolarla geliyoruz." dedi. Destici, "Mazlum kardeşlerimiz için bir araya geldik." ifadelerini kullandı. Selamlama konuşmalarının ardından iki lider, Milli İttifak seçim beyannamesini birlikte okudular.

Kamalak ve Destici, Milli İttifak olarak dünyada yaşanan sorunları çözmek için şu esasları benimseyeceklerini söyledi: "Savaş değil barış, çatışma değil diyalog, sömürü değil işbirliği, çifte standart değil adalet, tekebbür değil eşitlik, baskı ve tahakküm değil, insan hakları ve özgürlük."    Kamalak, şöyle konuştu: "Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi olarak bizler 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır!' ilkesine göre, ülkemizin içinde bulunduğu güç koşulları göz önünde bulundurarak, halkımızın menfaatlerini her türlü kişisel menfaatin üstünde tutarak hakikatin ve hikmetin yanında yer aldık. Saadet Partisi çatısı altında bir araya geldik. 7 Haziran günü yapılacak genel seçimler için milletimizin heyecanla beklediği Milli İttifak'ı gerçekleştirdik. Saadet çatısı altındaki Milli İttifak'ı oluşturan bizler, meselelerin farkında olduğumuz kadar, çözüm yollarını da biliyoruz. Tüm varlıklara dair ilahi ve evrensel kaynaklarda ortaya konan ilkeleri esas alarak tüm mahlûkata hak ettiği şefkati göstermeyi, insan haklarına azami ölçüde saygılı olmayı siyasetin esası sayıyoruz. Her işin güzel, çabuk ve az maliyetle yapılabilmesi için işi ehline vereceğiz. Hiçbir vatandaşımız arasında, ayrımcılık, kayırmacılık yapmayacağız. İnsan haklarına saygılı, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde yaşanan bir toplum ve Türkiye için çalışacağız." dedi

Destici ise şunları söyledi: "Milletimizin vicdanına, sesine tercüman olmak için; insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması için; huzur, güven, barış, kardeşlik ve adalet içinde yaşanan mutlu bir ülke tesis etmek için 'Şimdi Saadette Birlik Zamanı' sloganı ile Milli İttifak'ta buluştuk. İnsanı saygın görerek, ülkemizde vatandaşlarımızın bir arada, mutlu, huzur ve güven içinde yaşayacağı bir ortamı tüm vatandaşlarımızın, istek ve taleplerini hesaba katarak birlikte inşa edecek bir yönetim uygulayacağız. Her türlü öneri ve teklifi titizlikle dikkate alıp değerlendireceğiz." dedi

İstanbul Ses Ajans

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.