‘MİLLİ MÜCADELE’NİN 100. YILINDA TÜRKİYE’ PANELİ KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİ

‘MİLLİ MÜCADELE’NİN 100. YILINDA TÜRKİYE’ PANELİ KARTAL’DA GERÇEKLEŞTİ

Kartal Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen, ‘Milli Mücadelenin 100. Yılında Türkiye’ paneli, Siyasetçi-Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğ..

Kartal Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen, ‘Milli Mücadelenin 100. Yılında Türkiye’ paneli, Siyasetçi-Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Emekli Amiral Türker Ertürk’ün konuşmacılığında gerçekleşti. Panelde, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik durumu konuşmacılar tarafından tarihsel bağlamda ele alındı.

Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Yeni Dünya ve Türkiye Ekonomisi

Yaklaşık 2 saat süren panelde, Emekli Amiral Türker Ertürk yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin bir krizde olmaktan çok bir iflasın içinde olduğunu kaydetti. Ertürk, yeni dünya düzeninde savaşların ekonomik alanlarda gerçekleştiğini kaydederek; “Bugün dünyada beşinci nesil bir savaş yapılıyor. Beşinci neslin asli unsuru, ateş ve manevra değil. Ekonomi, beşinci nesil savaşın asli unsurudur. Türkiye, bu gerçeğin üzerinden yeni bir ekonomi politikası hayata geçirmek zorundadır” ifadelerini kullandı. 

“Atatürk ve Arkadaşlarının Önceliği Makam ve Mevki Değildi” 

Siyasetçi-Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, konuşmasında Atatürk’ün ve arkadaşlarının 100 yıl önce Milli Mücadele’yi başlatırken, makam ve mevki sahibi olma önceliklerinin olmadığını kaydederek, “Onlar, işgal edilmiş vatan topraklarında düşmanı temizlemek için fedakârlıkla yola çıkmışlardı. Tek amaçları buydu. Başardıktan sonra, Cumhurbaşkanı da oldular, Bakan da oldular. Ama bugünün ondan farkı şu; bugün yola çıkan siyaset aslında bir şey olmak için yola çıkıyor. Önce kendi menfaatlerini önemsiyor.” şeklinde konuştu.

Panelin sonunda, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına, Kartal Demokratlar Birliği Yöneticisi Aysel Çom’a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Türkiye’nin tarih boyunca zor sınavlardan geçmiş bir ülke olduğunu ve bugün de yaşadığı zorlu süreci birlik ve beraberlik duygusuyla atlatabileceğini kaydederek, konuşmacılara ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 

   


Kaynak: Kartal Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.