Minik Ali ‘Oyun Terapisi’ İle Problemlerinden Kurtuldu

Minik Ali ‘Oyun Terapisi’ İle Problemlerinden Kurtuldu

Dikkat, konsantrasyon, dürtü kontrolü ve hareketlilik gibikonularda problem yaşayan 5 yaşındaki Ali Miraç Özdemir, EsenyurtBelediyesi’nden aldığı ‘Oyun Terapisi’ dersi ile tüm problemlerinden kurtuldu.Aldığı eğitimlerin ilaçtan daha faydalı olduğunu söyleyen Anne Ömür Özdemir,“Oğlumun kırmadan, dökmeden bir şeyi tamamladığını gördüm. Bu beni çok mutluetti” dedi.

Esenyurt Belediyesi’nin ilçedeki özel gereksinim gerektiren çocuklariçin faaliyete geçirdiği Özel Eğitim Merkezi, umut olmaya devam ediyor. 5yaşındaki Ali Miraç Özdemir de bunlardan birisi. Merkeze ilk geldiğinde dikkat,konsantrasyon, dürtü kontrolü, hareketlilik gibi konularda zorluk çeken AliMiraç Özdemir, aldığı ‘Oyun Terapisi’ eğitimleri sayesinde hem kendini ifadeetmeye başladı hem de hareketliliğinde azalma oldu.

“BelirtilerinAzaldığını Gözlemledik”

Bir yıldır Ali Miraç ile oyun terapisi seansları yaptıklarınısöyleyen Uzm. Klinik Psikolog Aydan Zilek Özden, “Ali Miraç'a özelplanladığımız programda dikkati geliştiren, dürtü kontrol mekanizmasınıgüçlendiren, gerginliği azaltmaya yönelik oyunlar oynadık. Uyguladığımızprogramla belirtilerin gözle görülür derecede azaldığını fark ettik.Etkinliklerde ve oyunlarda geçirdiği zamanın arttığını, kendini ifade etmeyöntemleri bulduğunu, dürtü ve hareketliliğinde azalma olduğunu gözlemledik” dedi.

“Özel EğitimMerkezi İyi ki Var”

Aldığı derslerin çok fayda sağladığını belirten Anne Ömür Özdemirşöyle konuştu: “Oğlum anaokuluna gidiyordu. Sonra okulda sorunlar olduğu,Ali’nin okulda durmadığı, derslere katılmadığı ve bununla ilgili terapi almasıgerektiği söylendi. İlçe belediyemizi aradım. Sonrasında randevumuzuoluşturduk. Çocuğumu okuldan aldım ve burada eğitim görmeye başladı. Hocamızçok özverili davrandı. Önce kendini sevdirdi. Benim de evde gördüğüm kadarıylaAli Miraç daha çok oturup bir oyunu devam ettirdi, kırmadan dökmeden bir şeyitamamladığını gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Bu çok değerli. Esenyurt BelediyesiÖzel Eğitim Merkezi iyi ki var. Buranın faydası ilaçtan daha fazla oldu.”

oobdkgwx2ly0ezrtwknm3gpx.jpg

ujzjs6aarugrIx93psfdx4lm.jpg

pafih7gtk4s2yvo5pqduvytf.jpg

4t6qfl0u97ivb8cerjbwzlug.jpg

ecjf0m8kuvwu6jlqbI51nzzs.jpg

mcow598yxsvjq46tfrzesxq3.jpg

cpspa9mlov1rmqbherfcqkj2.jpg

pzfefgqry76subwjekz3Itg5.jpg

eszapzdmmjvyfkgtbtpcoxh7.jpg

l1cmds3nsz26wvthoqeaymvp.jpg

o7ys9ktmspdqbrbufmon04ai.jpg

3ivpmfdpIebd0nca2z1xmjzg.jpg

qyI4tsxnjfz6cv5tkw9eogj8.jpg

tlgqush4pyejryvt9repjbin.jpg

vu1f0ihznxncymw7bmgpdq9r.jpg

9wou7slyslehngpj0kix5xqh.jpg

xp3bntja4ekoczb0lf7oasks.jpg

yhwsedmu0pxvlcfIazgrnitn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.