Minik Ebubekir 5 Yıl Sonra Ailesinin Yüzünü Güldürdü

Minik Ebubekir 5 Yıl Sonra Ailesinin Yüzünü Güldürdü

Konuşma güçlüğüçeken 5 yaşındaki Ebubekir Oltulu,  Esenyurt Belediyesi’nden aldığı ‘Dilve Konuşma’ eğitimiyle, 7 ay gibi kısa bir sürede hem dil hem de sosyalbecerilerinde büyük gelişme gösterdi. Ebubekir’i doktora götürdüklerini ama birsonuç alamadıklarını söyleyen Anne Sermin Oltulu, “Bir yıla yakındır oğlumu buraya getiriyorum, çok ilerleme katettik. EsenyurtBelediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

EsenyurtBelediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün, ilçedeki özel çocuklar için faaliyetegeçirdiği Özel Eğitim Merkezi, umut olmaya devam ediyor. Konuşma bozukluğuyaşayan Ebubekir, verilen eğitimle kısa sürede yaşadığı konuşma zorluğunuyenerek, hem başlangıçta çıkaramadığı sesleri rahatlıkla çıkarır hale geldi hemde sosyal becerilerini geliştirdi.

“Konuşmasını En İyi Seviyeye Taşıdık”

Aldığı dil ve konuşma eğitimi sayesinde Ebubekir’inöz güven kazandığını söyleyen Psikolog Merve Hanım Demir, “Öğrencimiz Ebubekirkurumumuza müracaat ettiğinde yoğun bir konuşma bozukluğu vardı. Sesli harflerharicinde çıkarabildiği harfler 'K' ve 'G' harfleriydi. 27 seans boyuncakurumumuzda uyguladığımız dil ve konuşma eğitimiyle konuşmasını en iyi seviyeyetaşıdık. Ebubekir konuşma bozukluğundan dolayı kendisini ifade edemediği içinsosyal çevresiyle iletişime girerken problem yaşıyordu. Akranlarıyla bir arayagelmek istemiyordu. Öz güvenini destekleyecek belli başlı çalışmalar da yaptık.Uyguladığımız konuşma eğitimiyle, Ebubekir hem kendini daha iyi ifade edebiliyor hem de çevresiylegüzel ilişkiler kurabiliyor. Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi olaraközel çocuklarımıza umut olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Oğlum Artık Kendini İfade Edebiliyor”

EsenyurtBelediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Anne Sermin Oltulu, “Ebubekir’in 4yaşındayken konuşamadığını fark ettik. Doktorlara götürdük, konuşacağını söylediler ama bir sonuçalamadık. Eşim, ÖzelEğitim Merkezi’ne müracaat etti. Bir yıla yakındır oğlumu getiriyorum. Çokilerleme katettik. Oğlum artık kendini ifade edebiliyor ve derdini anlatabiliyor” diye konuştu.

1n8bqj5whtchyIr6smypooma.jpg

znwxuxs3Iddracqequym4ljn.jpg

Ijkljg8ydaebolfuk3hqtd5w.jpg

zt9qjxnwyyvgIk0c7lzruao6.jpg

qvz5ybyka7nlezpxphw8cw6I.jpg

y2pc67d0wbvhiee4pnr9gfwv.jpg

ctx201ylof5glwhdwomagsvc.jpg

vbjewzwa6fgqdg1tzsurlp32.jpg

z3d67p4lqbsvmxxe0vtskiem.jpg

xjjIo6v2wt1ytkzxlwfedh7o.jpg

zd2elxgt8kaqjonIdkbvfgr7.jpg

nimyrjewsem3dhpsto4Iugxw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.