Minik kalplerin 'Çevre Haftası' coşkusu

Minik kalplerin 'Çevre Haftası' coşkusu

Maltepe Belediyesi, “Türkiye Çevre Haftası”nı düzenlediği bir etkinlikle kutladı. Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı etkinlikte belediye kreşlerinde eğitim gören miniklerin geri dönüştürülebilir atıklardan yaptığı defile büyük beğeni topladı. Başkan Kılıç burada miniklere sinema salonu müjdesi verdi.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Türkiye Çevre Haftası” olarak kutlanmaya başlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, belediyeye bağlı Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Altayçeşme İlkokulu, TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu ve Serpil Şahinoğlu Anaokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve birim müdürleri de yer aldı. Döviz ve pankartlarla doğa dostu mesajlar paylaşan minikler büyük beğeni toplarken, Grup Eski Moda’nın çocuk şarkıları, maskot Cicoz’un oyunları ve evet-hayır yarışmasıyla çocuklar eğlendi.

ATIK DEFİLESİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Belediyeye bağlı Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi’nden miniklerin sunduğu ve geri dönüştürülebilir atıklardan hazırlanan defile ise alkış aldı. Özen Cam ve Deha Biodizel gibi geri dönüştürülebilir atık toplayan firmaların da destek verdiği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Öncelikle hoş geldiniz. Dünya Çevre Günü’nde böylesine duyarlı olmanız bize umut aşılıyor. Çünkü bu dünyayı ancak genç kuşaklar, yani sizler koruduğunuz zaman, kolladığınız zaman daha güzel bir dünyada, daha yeşil bir dünyada birlikte yaşama şansı elde ederiz, değil mi?  Sizlere iki müjde vermek istiyorum. Yaşar Kemal Kültür Merkezi yaptık. Orada hem gençler için buluşma merkezimiz, hem de küçük bir sinema salonu olacak. İkincisi de eski nikâh dairesi olarak kullanılan Pinhan’da iki salonumuz var. Oradaki salonlardan birini de sinema salonuna çeviriyoruz ve orada klasik filmler ücretsiz şekilde gösterilecek” dedi.

Konuşma sonrası en çok atık pil toplayan Serpil Şahinoğlu Anaokulu’na ödülleri takdim edildi. Etkinliğe katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. (08.06.2022)

Tarih : 08.06.2022 Haber Fotoğrafları

Inamvg1tvckrbjlyo9zpnqef.jpg

htgq18eyzfuld7crslgnrmdo.jpg

w0fusw7qdgymer9zIbq34ylr.jpg

x87ov3dzgk0vefhnhcg9emzf.jpg

tbsha4qnqus675xnjg1wtphe.jpg

2whpxrb4kdu8xcrI1nczvvee.jpg

g5vtmfyhwg3p2a1jIbolr0ri.jpg

uefqeobt0kmnx8bdzlprjvy4.jpg

bzrxfpwnja9lk63sgqjvwyv4.jpg

svvj15mazuIpx3hgrnlozkfm.jpg

0fl2bmzn1zfjaktvqduwo6km.jpg

xoed8m0t6ssw4wbcgcktuIj9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.