Minikler Can Dostlarımız İçin Üretti

Minikler Can Dostlarımız İçin Üretti

Anaokulu öğrencileri kendi ürettikleri anahtarlıkları satarak eldeettikleri gelirle sokak hayvanları için mama aldı. Alınan kedi ve köpekmamaları, sokak hayvanlarına ulaştırılmak üzere Esenyurt Belediyesi’ne teslimedildi. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde öğrencilerle bir arayagelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, miniklere bu duyarlıdavranışları için teşekkür etti.

Anaokulu öğrencileri sokak hayvanları için bir çalışma başlattı.Öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları anahtarlık ve kurabiyeleri okullarınınbahçesinde sattı. Ardından elde ettikleri gelirle sokakta yaşayan kedi veköpekler için mama aldı. Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 4 Ekim DünyaHayvanları Koruma Günü etkinliğine katılan öğrenciler, mamaları can dostlarımızaulaştırılmak üzere belediye ekiplerine teslim etti. Etkinlikte EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilereteşekkür ederek okul yöneticilerine plaket verdi. Programda konuşan BaşkanBozkurt, “Yaşam içinde dezavantajlıdurumda olan canlıların korunması için yaptığımız bir çalışma. Dünya hepimizin,Allah’ın yarattığı her canlının bu coğrafyada nefes alma, yaşama ve eşit hizmetalma hakkı var,” dedi.

“KatkılarıBizim İçin Çok Değerli”

Anaokuluöğrencilerinin sokak hayvanları için mama desteği sağlamalarının çok değerliolduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Bizler çocukların hem hayvan sevgisinikazanması için hem de hayvanların ve diğer dezavantajlı grupların bu yaşamdanhak ettiklerini almaları için bir farkındalık çalışması yapıyoruz. Bir takımvatandaşlarımız hem belediyemizin yükünü hafifletmek hem de paylaşmayı hayatageçirmek için kendi bütçelerinden paraların bir bölümünü mamaya ayırıyorlar. Getiripburada bizim ihtiyacımızın bir bölümünü karşılıyorlar. Bizim için çok değerli oçünkü yürekten veriyorlar. Kendi katkılarını sunmuş olmaları bizim için çokdeğerli” diye konuştu.

“Yeni Bir Mama Üretim Tesisi Kurduk”

Esenyurt’ta sokakhayvanları için yeni çalışmalar yaptıklarını belirten Bozkurt şunları ekledi:“Göreve geldiğimiz günden itibaren sokaklardaki hayvanların korunması için önemlibir bütçe ayırıyoruz. Onların bakımı için, tedavisi için ve burada daha mutlu olmalarıiçin yatırımlar yapıyoruz. Yeni bir mama üretim tesisini bitirdik. Hayvanlarınyaşadığı yerlerin iyileştirilmesi için, daha iyi koşullarda yaşaması için bir iyileştirmeçalışması yaptık. Buradaki bizim ana sorunumuz yer. Önceki Vali Bey'lekonuşmuştuk. Bize Arnavutköy civarında 70 bin metrekare yer kiralayacaklardı. Eğerorayı alırsak Türkiye'nin en iyi hayvan barınağını kurmuş olacağız. Dolayısıylahem hayvanlarla en iyi şekilde ilgilenmiş olacağız hem de Esenyurt'takivatandaşların daha huzurlu, mutlu yaşaması için bir alan kazandırmış olacağız.”

HayvanseverlikBilinci Kazandılar

Esenyurt Belediyesi’nin, Dünya Hayvanları Koruma Günü’ndeçocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğietkinliğe ilçe genelindeki okullardan binlerce çocuk katıldı. EsenyurtBelediyesi Modern Hayvan Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte çocuklar, BaşkanBozkurt ile birlikte barınağı gezerek hayvanları sevdi. Ardından onlar içinhazırlanan palyaço gösterileri ve yüz boyama etkinlikleriyle doyasıya eğlenenminikler, sahneye çıkarak hayvanlarla ilgili sorulan bilmeceleri cevapladı.Barınakta tedavi görerek yeniden hayata bağlanan sokak hayvanlarınınfotoğraflarının yer aldığı sergiyi de gezen öğrenciler, unutulmaz bir günyaşadı.

“Sokak HayvanlarınıKorumalıyız”

Kendi ürettikleri anahtarlıkları satarak elde ettikleri gelir ilesokak hayvanları için mama aldıklarını ifade eden 4 yaşındaki Kuzey EfeKuşaksız, “Hayvanlara para toplayarak yiyecek almak için anahtarlık sattık. Buparalarla mama alarak getirdik. Sokak hayvanlarına ve engelli hayvanlara iyibakmalıyız,” dedi. Hiranur Dalkıran ise şöyle konuştu: “Anahtarlıkları sattıkve para kazandık. Sonra da kedilere ve köpeklere mama aldık. Benim de kedimvar. Sokak hayvanlarını korumalıyız.” 

vvcqgln5ujof6hu1rla0jfaz.jpg

q0Is67yptha25zcugamwnbj8.jpg

byxjradhulaeh4xgopIey6nd.jpg

ledsfeqs10wz3vpbz8ohwyap.jpg

7euIcnhziyd0dtqmp1aesbfv.jpg

bpIm7sov1thgn2c6fyqmpzjz.jpg

flv8tnblqnuoIkhp31cpxbfw.jpg

y4mxsqlesbglnro0uvqdxd5m.jpg

nx1gmvc5p29s84sjdgxdheiu.jpg

dxk2v0x56r39oed4ikmyhjml.jpg

9smhlgalxgfykconfkw8qtbd.jpg

j1meg8yqojbcgpu0Iumi3xoy.jpg

xo8eufbdkfpriy6jxqvdlg7a.jpg

mzgypxdr4omtaykj1gh6ehn0.jpg

gvwthmefpxalk5slkhvtbqI6.jpg

cawygfeijo8q9q4jlh23mb0x.jpg

j5svrbpciodkc0mt2uvywexq.jpg

uxkqvfr8m60bspguf1xeryhy.jpg

qdwi3clo4s7gn0jxfhvzwk5h.jpg

siho0xd9sewuvlqmcod4nr3k.jpg

wjguv3kmz1qz8vg4ew5bbd2r.jpg

ybgxg5uuoanjsxmjqnIyzh9w.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.