Mor Yerleşke’de Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Farkındalık Atölyesi

Mor Yerleşke’de Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Farkındalık Atölyesi

Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı Mücadele için 16Günlük Aktivizm kapsamında,Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; KadınaYönelik Şiddete Karşı Farkındalık Atölyesi düzenlendi.BOYNER tarafından desteklenen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu iş birliğiile Dağlıoğlu Mahallesi, Güney Yıldızı Parkı’nda kurulan Mor Yerleşke’dekadınlara, kadına yönelik siddetle mücadeleye yönelik bilgi aktarıldığı atölyedüzenlendi.  Kadın ve Aile HizmetleriDaire Başkanlığı meslek elemanları ve Mor Yerleşke’de görev alan sağlıkpersoneli tarafından, Mor  Yerleşke’denve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'ndan hizmet alan 21 kadına  şiddet konusunda ve yasal hakları ile ilgilibilgilendirme yapıldı.

Atölyedekadına yönelikşiddetle mücadele kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi'ninve Daire Başkanlığı’nın şiddetle mücadele konusunda yaptığı çalışmalar ve sunmuş olduğu hizmetleri dairebaşkanı tarafından anlatılarak, şiddetin her türlüsünün suçolduğu ve insan hakkı ihlali olduğu vurgusunu yapılarak, kadınlara dektek verilmeyedevam edileceği belirtildi.

Atölyedekadına yönelik şiddet, şiddet türleri, şiddetin kadın sağlığı üzerindekietkileri, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin  Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadınlarınyasal hakları konularında bilgilendirme yapıldı. Şiddete maruz kalınmasıdurumunda başvurulacak kurum ve kuruluş bilgileri ve acil durum numaraları ileilgili bilgisi de aktarıldı. Atölyeye katılan kadınlara;kadına yönelik şiddetle mücadele bilgilendirme ve kadın sağlığı broşürleridağıtılarak bireysel soruları olanlara dadanışmanlık hizmeti sunuldu. 

Ix6tgc7atvppzfj0fbadixuk.jpg

pohze9gwp4yivblq5dox0mvr.jpg

v64wo7l2gxmudbcsawjrn0y9.jpg

jgimgw3tvIqayn8hnpjydw7v.jpg

pziexjadIqnmfcyl4ovlrtk2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.