Mücadelemiz Kadın Erkek Eşitliğine Dek Sürecek

Mücadelemiz Kadın Erkek Eşitliğine Dek Sürecek

Mücadelemizkadın erkek eşitliğine dek sürecek

 

8 Mart;1857’de ABD’nin New York kentinde 40 bin kadın dokuma işçisinin eşit işe eşitücret, çalışma saatleri ve doğum izni talepleriyle greve başlamasının ardındangrev esnasında çıkan yangında, fabrikaya kilitlenen 129 kadın işçinin yaşamınıyitirmesiyle tarihe geçti.

8 MartDünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın erkek eşitliği sağlanana dek bir hak ve emekmücadelesi olarak anılması gereken tarihi bir dönemeçtir.

TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,

“İnsan topluluğukadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki, bukütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de, kütlenin bütünlüğüilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlıkaldıkça, öteki kısmı göklere yükselebilsin?” sözleriyle de kadın erkek eşitliğininönemine vurgu yapmıştır.

Kadınınbir toplumun ilham kaynağı olduğu gerçeğinden hareketle, kadınların karar almamekanizmalarında, üretim süreçlerinde, iş dünyasında, sosyal hayatta yer almasıo toplumun ilerlemesi, yükselmesi ve gelişmesi için hayati öneme sahiptir.

AdanaBüyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızı üretim sürecine kazandırmak amacıylakurduğumuz Niyet Akademiler, Payhane, Meryem Kadın Kooperatifleri ile kadınınhem üretmesini hem de ürettiklerini satmasını sağlıyor, açtığımız Gündüz BakımEvleri ile çalışan kadınlarımızın yükünü alıyor, hayata daha güçlü ekonomik vesosyal bağlarla bağlanmalarına katkı sağlıyoruz.

Yinebünyemizde oluşturduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığımıztarafından kesintisiz bir şekilde süren eğitimlerle kadınlara; şiddetlemücadele kanallarını, haklarını anlatıyor toplumda kadın erkek eşitliğineyönelik mücadeleyi sürdürüyoruz.

Kadınayönelik psikolojik, duygusal, ekonomik, sosyal, örtülü ve açıktan her türlüşiddetin bugün karşısında durduğumuz gibi yarın da karşısında duracağımızıyüksek sesle bir kez daha söylüyor, adalet politikalarının kadınlarımızı korumakalkanına alacağı günleri ümit ediyorum.

Kadının,toplumun temel öznesi olduğunu biliyor, eşit, aydın, mutlu ve umutlu 8 Mart’lardiliyorum…

 

ZeydanKaralar

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı

vdr0wcxag1cpsvpgrjtzqlhw.jpg

y1u3cp9xmovln5bqgwbkktrr.jpg

x3r8c4lbjuqmdyimuhxp9n5t.jpg

etxgp4fo89brkqyzsduhmmlI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.