MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN VAKIFLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜLKİYET DAVASI

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN VAKIFLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜLKİYET DAVASI

Mudanya Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Zabıta Müdürlüğü binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından mazbut Bahram Vakfı’na devredilmesini yargıya taşıdı. Başkan Hayri Türkyılmaz,...

Mudanya Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Zabıta Müdürlüğü binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından mazbut Bahram Vakfı’na devredilmesini yargıya taşıdı. Başkan Hayri Türkyılmaz, devir işleminin hukuka aykırı olduğunu belirtirken, “Belediye mülkümüzün bir vakfa hukuksuzca devredilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Mudanya Tapu Sicil Müdürlüğü’nün 6 Kasım 2020 tarihinde belediyeye ait taşınmazı mazbut Bahram Vakfı’na devrettiğini kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, hukuksuz devir işlemine karşı geçtiğimiz yıl idare mahkemesinde dava açtıklarını açıkladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü aleyhine de tapu iptali talebi ile mülkiyet davası açtıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “5737 sayılı Kanunun 30.maddesinde ‘Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun hazine, belediye, özel idarelerin veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları Mazbut Vakfı’na devrolunur.’ denmektedir. Mazbut Bahram Vakfı aktif bir vakıf değildir. Resmi kayıtlara göre 1163 ada, 4 parsel sayılı taşınmaz Mudanya Belediyesi’nin ilk hizmet binasıdır. Belediye binası  1340 yılında istimlak edilerek 1341 yılında esaslı bir tamir olmuştur” dedi.

27 Eylül 2008 tarihli Vakıflar Yönetmeliği kapsamında Zabıta Müdürlüğü binasının vakıf kültür varlığı olduğuna ilişkin araştırma yapılmaksızın tescil işlemi yapılmasının mevzuata aykırı olduğuna vurgu yapan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Türkiye genelinde benzer örneklerini gördüğümüz mazbut vakıflara hukuksuz devirlerin bir örneğini Mudanyamızda yaşadık. Belediye  Başkanlığı adına kayıtlı binamızın hukuksuzca ne olduğu belirsiz bir vakfa hukuksuzca devredilmesine asla izin vermeyeceğiz. Mudanyamızın ve Mudanyalıların hakkını daha önce de olduğu gibi korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.