MUĞLA’DA HALK TV CANLI YAYININA SALDIRI

MUĞLA’DA HALK TV CANLI YAYININA SALDIRI

Muğla’nın İçmeler ilçesinde Halk TV canlı yayını sırasında basın emekçilerine saldırı oldu. Saldırıya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Muğla’nın İçmeler ilçesinde Halk TV canlı yayını sırasında basın emekçilerine saldırı oldu. Saldırıya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Muğla’da orman yangınlarından etkilenen İçmeler ilçesinde bir parkta yayın yapan Halk TV ekibine saldırı oldu. Gazeteci Gökmen Karadağ’ın programı sırasında bir grup provokasyon yaptı ve yayına saldırdı. 

Karadağ’ın konukları gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel saldırıya tepki gösterdi. Saymaz, “Kışkırtılmış grupların saldırısı bizi durduramayacak. Gerekirse sabaha kadar burada canlı yayın yaparız” diye tepkisini dile getirdi. Gazeteci Ağırel ise şunları belirtti:

“Bu gibi durumlarda söylenecek sarf edilecek söz çok az. Buraya dışarıdan arkadaşlar "bir saniye biz de konuşmak istiyoruz" diye girince ben güvenlik güçleri müdahale edecek diye düşündüm." biz de birşeyler söylemek istiyoruz" deyince biz de tabi ki buyurun burası HalkTV zaten. Gelin buyurun oturun konuşalım. Siz de anlatın. Yanlış söylediğimiz ne varsa siz de anlatın dedik. Gruptan bir kişi "eğer siz bu yayına devam ederseniz ve söylediklerinizin yanlış olduğunu düşünürsek size bu yayını yaptırmayız" dedi. Bu iş fikrini beyan etme değil, bir tehdittir. Bu, buradaki gazetecilere tehdittir. Buradaki gazeteciler, vekiller bu tehditlere boyun eğecek insanlar değiller."

Saldırıya ilişkin 5 kişinin gözaltına alındığıöğrenildi.

SİYASİLERDEN TEPKİ 

Siyasilerden de saldırıya tepki geldi. Tepkiler şöyle:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Bunlar bu cesareti kimden alıyor olabilir? Her gün muhalefete ve özgür basına kin kusan,hakaret eden,tehdit eden a) Ak Parti Genel Başkanı RTE’den b) Partili Cumhurbaşkanı RTE’den.

Kimseyi korkutmazsın kimseyi susturamazsın.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan: Zorbaların Halk TV yayınına saldırısınışiddetle kınıyoruz. Halk TV ‘ye geçmiş olsun diyoruz. Saldırganların gözaltına alındığı bilgisine ulaştık. Olayın takipçisi olacağız İfade ve basın özürlüğüne saldıranlarla mücadele edeceğiz.

CHP Genel Başkan Yandımcısı Muharrem Erkek: Geçmiş olsun. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Halk TV canlı yayınını basıp konuklara ve yayın ekibine saldırdıran sefiller ve azmettiricileri bilsin ki gerçekleri her koşulda konuşmaya devam edeceğiz. Sizden korkan, sizin kadar aciz olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.