MUHARREM AYI’NIN İLK ORUCU AÇILDI

MUHARREM AYI’NIN İLK ORUCU AÇILDI

Muharrem Ayı’nın başlamasıyla 12 gün boyunca tutulan oruç ibadeti nedeniyle Kartal Cemevi’nde oruç açma lokması verildi. 

Yas-ı Muharrem orucunun ilk gününde hazırlanan sofraya; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Özlem Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Yerel Yönetim Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi ve Kartal Belediyespor Başkanı Umut Daştan, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Baki Aydöner, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Erdal Kıskanç, Kartal Cemevi Kültür Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş ve vatandaşlar katıldı. 

Sıcak hava nedeniyle Kartal Cemevi’nin bahçesinde açık havada verilen oruç açma yemeğinde, Muharrem Ayı ve Yas-ı Matem Orucu’nun anlamıyla ilgili konuşma yapıldı ve tutulan oruçların kabul edilmesi için dua edildi. 

Kerbela Hep Taze Bir Yara Gibi 

Oruç açma öncesi Kartal Cemevi Vakfı Dedesi Celal Özer, Muharrem Ayı’nın İslam dünyasındaki önemine dair vatandaşlara bir konuşma gerçekleştirdi. Özer, “Olay vardır akşama kadar unutulur, olay vardır üzerinden asırlar geçer yine de unutulmaz, taze bir yara gibi durmadan kaynar acısı, nesiller boyu insanların kalbine dolar. Kerbela olayı da böyledir. Allah korkusunu vicdanında taşıyan insanlar, müminler, kıyamete kadar Hüseyin’in sevgisini göğsünden, tıraba düşene kadar bırakmayacak, bırakmamalı.” şeklinde konuştu.

Duanın ardından, Muharrem Ayı’nın ilk orucu açıldı. 30 Temmuz -10 Ağustos 2022 tarihleri arasında Yas-ı Muharrem Orucu tutacak vatandaşlar için 12 gün boyunca Kartal Cemevi Vakfı, Uğur Mumcu Cemevi ile Hürriyet Mahallesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nde oruç açma lokması verilecek.

q0rzfmsvi6m7f2s3Ijzko4un.jpg

qvnszgke47avd2wqpno3c8wg.jpg

otnuxIxecbq6i2fcq1p7trn0.jpg

h4I0brrynouwx8mpuk7aelwt.jpg

bkxb5rnmgmohyj8itI10e9de.jpg

uraysw2pksalyb5nogp6jcmo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.