Muhittin Ekiz Koşusu'nu üst üste 2. kez Pıtır kazandı

Muhittin Ekiz Koşusu'nu üst üste 2. kez Pıtır kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 1800 metre mesafe çim pistte koşuldu.

12 safkanın start aldığı 2024 yılı Muhittin Ekiz Koşusu'nu geçen yıl da galibiyetle ayrılan, Salih Durmaz'ın sahibi, Kadir Durmaz'ın da yetiştiriciliğini yaptığı Pıtır (Güntay - İncidil / İbocan) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı.

Mehmet Kaya tarafından antrene edilen 7 yaşlı kır erkek safkan bugün katıldığı kariyerindeki 66. sınavında sergilediği performansıyla galibiyetlerine bir yenisini daha ekleyerek 17. birinciliğini elde etti.

Son metreleri çekişmeli geçen koşuda ikinciliği Berkenin Kızı elde ederken, Rock Iron üçüncü, Aksu Han dördüncü ve Özüdoğru da beşinci olarak koşuyu tamamlayan safkan oldular.

Koşunun galibi Pıtır için bitiriş derecesi  2.00.72 olurken, farklar Baş, 2 boy - ½ boy - boyun şeklinde sonuçlandı.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende koşuyu kazanan atın sahibi adına Bozan Durmaz'a plaketini İbrahim Ekiz takdim etti. Törene, Kulübümüz Asli Üyeleri Gür Özbelge ve Ekrem Beşerler ile davetliler de katıldı.


 

                              Muhittin Ekiz

İzmir'in tanınmış iş adamlarından Muhittin Ekiz, 1940 yılında Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. Aile mesleği olan zeytinyağı üretimini geliştirerek Ekiz Kimya Sanayi ve Ticaret Şirketi'ni kurdu. Uzun yıllar bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ekiz, 1960'lı yıllarda Göztepe Spor Kulübü'nün takım kaptanlığını yaptı. 1971 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Ekiz, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev aldı. 2018 yılında aramızdan ayrılan Muhittin Ekiz'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

kxz9mpl2uddimIb8nureyjzy.jpg

nyhja3q4gqe0mtcnxyrs25du.jpg

as1x8pqb9zwgz2c5kfdq0ovI.jpg

h2nyfikqtl6guoqmbl7asnpm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.