Muhtar Ali Deli’nin Anısı, İsminin Verildiği Parkta Yaşatılacak

Muhtar Ali Deli’nin Anısı, İsminin Verildiği Parkta Yaşatılacak

2021 yılında hayatını kaybeden Bağlarçeşme Mahalle Muhtarı AliDeli’nin ismi Esenyurt Belediyesi tarafından bir parka verildi. Merhum AliDeli’nin iyi bir insan ve iyi bir yönetici olduğunu söyleyen Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Aradanbir yıl geçmesine rağmen sevenleri onu anmak için buradalar. Onun adının biryere verilmiş olmasından dolayı mutlular, bu çok değerli” dedi.

Esenyurt Belediyesi, Bağlarçeşme Mahallesi’ndeki parka merhum AliDeli’nin ismini verdi. Üç dönem boyunca Bağlarçeşme’de muhtarlık görevinisürdüren Ali Deli, Esenyurt Belediye meclisinde oy birliğiyle adının verildiğiparkta ölümünün birinci yıl dönümünde sevenleri tarafından anıldı. Anma programınaBaşkan Bozkurt’un yanı sıra Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, İlDernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi partive STK temsilcileri katıldı. Başkan Bozkurt ve beraberindekiler töreninardından merhumu mezarı başında dualarla andı.

 “İyi Birİnsan, İyi Bir Yöneticiydi”

Anma törenindekonuşan Başkan Bozkurt, “Kırk yılı aşkın bir süredir Esenyurt'ta yaşayan,aslında Esenyurtlu olan bir kişi, iyi bir insan. Geçmişte farklı siyasieğilimlerde olmamıza rağmen hiçbir zaman nezaketini kaybetmemiş; aynıtoprakların çocuklarıyız, aynı topraklarda doğduk. Onun dışında iyi biryönetici zira iyi bir yönetici olmasa üç defa arka arkaya muhtar seçilmezdi.Aslında makamların yetkilerin ne işe yaradığını, bunu nasıl kullanmamızgerektiği konusunda da bağıra bağıra bize ders veriyor. Hepimizin bulunduğuyer, kullandığı yetkiler geçicidir. Önemli olan bu görevi doldurduktan sonra nasılbir imaj bıraktığımızdır” ifadelerini kullandı.

“Kardeşimizin Adının Buraya Verilmesi Beni ÇokMutlu Etti”

Ali Deli’ninisminin parka verilmesine destek olan herkese teşekkür eden Başkan Bozkurtşöyle devam etti: “Esenyurt'un evladı bir kardeşimizin adının buraya verilmeside beni çok ama çok mutlu etti. Ben Ali Deli Muhtar’ımı tanımış olmaktan dolayıkendimi şanslı hissediyorum. Zira insan sevmenin ne demek olduğunu, saygının nedemek olduğunu birçok kez kendisinden örnekleyerek yaşadım. Allah rahmet etsin.Allah mekânını cennet etsin. Allah hepimize namuslu, onurlu bir ömür yaşamayıve onun gibi anılmayı nasip etsin.”

“Kendini Mahallesine Adamış Biriydi”

Bozkurt’unardından söz alan Ali Deli’nin yakın arkadaşı Esenyurt MuhtarlarDerneği Başkanı Ahmet Kuzgun, “Üç dönemdir bumahallede muhtarlık yapıyordu Ali Ağabey’imiz. Kendini tamamen halka,mahallesine adamış biriydi. Biz ona doyamadık ama topraklar ona doydu. Benbugün onu rahmetle, minnetle anıyorum. Ayrıca bugün Belediye Başkanı’mıza,meclis üyelerimize ve Ali Ağabey’imizin isminin bugün bu parka verilmesindeemeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Destek Veren Herkese Teşekkür Ederim”

Kuzgun’unardından konuşan Ali Deli’nin oğlu Sinan Deli, “Zamansız bir şekilde aramızdanayrılan babamızın ismini, içerisinde bulunduğumuz parka veren başta BelediyeBaşkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt'a ve belediye meclis üyelerimize, ailemizadına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

9guxdtjmj4atheb8hq2lvw0c.jpg

jmxpwqmte8rnaxklvoIc7ve6.jpg

wcntfq1lkgbpeboazjyqs98l.jpg

39flfzwsy8aqxhcmenkdvtlI.jpg

ftoldqquh6a2r7mgtepylb0d.jpg

ftwzbu9mllopvnxrc5z137gw.jpg

hsdyhrv6tj8l97kezgxcupfk.jpg

aIgq8rv0kljze76fw4nuxm9a.jpg

xzt5dpecfdkr4umhsycn3omp.jpg

8oxh6vIfkgqrenlgy2m0vpy4.jpg

3pcskar7gteyIxxhdzds1qv9.jpg

gnmoaepqwtcbiomt6yzkcufb.jpg

k0m6ylt9uwhrrv7shbkvIqci.jpg

fgmlwfxh75c4sv0shp9cotb6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.