Muhtarlara Yönelik Kadın Yaşam Merkezleri Modeli Tanıtım Çalışması Gerçekleştirildi

Muhtarlara Yönelik Kadın Yaşam Merkezleri Modeli Tanıtım Çalışması Gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi, KadınKoalisyonu ve Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) iş birliğinde Adana’nın 19 Mayıs Mahallesi’ndeaçılacak  Kadın Yaşam Merkezi’ninbulunduğu bölgedeki muhtarların ve kadın muhtarların katılımıyla “Kadın YaşamMerkezleri Modeli Tanıtım Çalışmaları” gerçekleştirildi.

Sivil Toplum için Destek Vakfı veTurkey Mozaik Foundation tarafından hayata geçirilen Yerel Güçlenmeye DestekFonu’ndan alınan hibe desteğiyle gerçekleştirilen "Kadın Koalisyonu AfetKoordinasyon Ağı: Kadınlar için Kadın Projesi" kapsamında düzenlenenetkinlikte, Kadın Yaşam Merkezi ile iş birliğinde bulunacak muhtarlarlayapılacak çalışmalar, mahalledeki sorunlar ve katılım konusunda görüşalışverişinde bulunuldu. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sonuçları,muhtarların katkı ve rolleri çerçevesinde gelecekte yapılabilecek faaliyetlerüzerine tartışmalar gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile KadınaÖzgürlük ve Eşitlik Derneği (KÖVED) arasında imzalanan “Depremden EtkilenenAlanlarda Kurulmuş ve Kurulacak Kadın Yaşam Merkezlerinde DezavantajlıBireylerin Güçlendirilmesine Yönelik Çalışmaların Uygulanmasına İlişkinİşbirliği Protokolü” kapsamında Adana’da açılacak olan Kadın Yaşam Merkezi ile bölgedeki kadınlarıngüçlenerek karar mekanizmalarına katılımlarının artırılması ve yerelinsorunlarının çözümüne katkı sağlamaları beklenmektedir.

 

3t1kmylqpenjorhi5gfa4sIh.jpg

lz9iuctqaraxcbgIfw3sgnzf.jpg

leuxpjyavxpntlfjcthaIzdg.jpg

rctzwnpsnk95q0ogej3cmifg.jpg

syeju3fxapazbnobyzxpIgww.jpg

px0mfrcp815busldd6woxqs4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.