Muhterem Aktaş; Eşitlik, Özgürlük için adayım

Muhterem Aktaş; Eşitlik, Özgürlük için adayım

Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Muhterem Aktaş; Milletin vekiline aracısız ve randevusuz ulaşmasını sağlamak için aday adayıyım

 CHP İstanbul 2. Bölge'den milletvekili aday adaylık başvurusunu gerçekleştiren Avukat Muhterem Aktaş, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıyla aday adaylığını açıkladı. Aktaş'ı destekleyenlerin yoğun ilgisi nedeniyle İl Başkanlığı'nın toplantı salonu yetersiz kaldı, kalabalık koridorlara taştı. Düzenlenen toplantıya CHP İstanbul 2. bölge milletvekili aday adayları, Alevi sivil toplum örgütleri temsilcileri ve CHP üyeleri katıldı. Av. Muhterem Aktaş adaylık açıklamasında, eşitlik, özgürlük, hürriyet, ve adalet vurgusu yaptı.

Toplantıya katılanlara yönelik bir konuşma yapan Aktaş, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları, Devrim ve Demokrasi Şehitleri, Özgecan'ın şahsında erkek şiddeti nedeniyle hayatını yitiren kadınlar, gezi direnişinde ölen aydınlık yüzlü gençler ve Anadolu halk edebiyatının koca çınarı Yaşar Kemali anarak başladı.




'CHP, Cumhuriyetin kazanımlarını daha ileriye taşıyacaktır'

Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü; Büyük iktidar yoktur. onu büyük gören muhalefet vardı. Veba hastalığı, beden veya doku temasıyla bir başkasına geçer. Korku ise vebadan daha tehlikeli bir hastalıktır. Çünkü korku, göz teması ile geçer. İşe, önce korkuyu hayatımızdan çıkartıp atmakla başlayacağız.CHP'nin, pekala yeniden halkımızın büyük çoğunluğunun desteğini alarak, gerek yerelde gerekse genelde iktidar olması, ülkemizin ve halkımızın hak ettiği yüksek standartları sağlaması mümkündür. Dev çınar CHP'nin cefakar Filizleri olan bizlere düşen görev; Şanlı CHP tarihinin üzerinde bir kanepe veya koltuk gibi oturmak değil, tarihimizden aldığımız güçle Cumhuriyet devrimini ve kazanımlarını daha da ilerilere taşımaktır. Bunu da ancak ve ancak çok çalışarak yapabiliriz.

AKP oy devşirmeyi marifet sayıyor

Şimdi bize düşen görev; AKP zihniyeti tarafından Ülkemize giydirilmeye çalışılan "Deli Gömleğini" parçalayıp atmaktır. Dünyada örneği görülmemiş baskı yasalarıyla ve iç güvenlik paketleriyle kendini güvenceye almaya çalışan siyasi iktidar, ne yaparsa yapsın, CHP'nin, tıpkı 1920 deki Kuvvai Milliye ruhuyla halkla bütünleşerek iktidara gelmesini engelleyemeyecektir. Ülkemizde halkın refah seviyesinin arttırılması için; Çağdaş demokrasilerin evrensel ölçütleri olan eşitlik? Özgürlük ve dayanışma prensipleri gereği gibi uygulanmalıdır.Çağdaş demokrasilerde; Kamusal makamlara gelmelerde ve terfilerde liyakat, eğitim ve yetenekler esas alınır.  Çağdaş demokrasilerde; dini, dili, inancı, cinsiyeti, cinsel yönelimi ne olursa olsun, herkes kamu kaynaklarından ve kamu olanaklarından eşit şekilde yararlanır. Sorarım sizlere; Mevcut siyasi iktidar, Çağdaş Demokrasinin evrensel ölçütlerini uyguluyor mu? Peki ne yapıyor? Ülkemiz insanlarının tamamına ait olan kamu varlıklarını, ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini, yandaşlarına peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi, kamu kaynaklarından yapılan yardımlardan dolayı halktan oy devşirmeyi marifet sayıyorlar.



'İnançları seçim malzemesi yapanlara 'Dur' diyeceğiz'

Halkımızın tertemiz İnancını, dini duygularını ve kutsal değerlerini, kendileri için seçim ve geçim malzemesi olarak kullanmaktan çekinmiyorlar. Halkın kangrenleşmiş sorunlarını çözmek yerine, o sorunlardan nemalanarak iktidarda kalmanın yolunu arıyorlar. Bunlar; oturdukları makamlara değer katmayıp, Oturdukları makamların konumlarını şahsi menfaatleri için kullanan, hazineden geçinen mesleksiz mevki sahipleridir.Ahmet Arif'in tarif ettiği zihniyetin birer ürünü olarak; Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Tanıyın bunları. İyi tanıyın bunları.

'Partim için var gücümle çalışacağım'

Hiçbir etnik, bölgesel, sınıfsal ve inançsal ayrım gözetmeden, bütün toplum kesimlerinin; sosyal, kültürel, ekonomik gelişiminin sağlanarak, herkesin yaşama, barınma, sağlık, eğitim, adalet, güvenlik, doğal çevre vb. hak ve menfaatlerinin sağlanması, korunması ve geliştirilmesi için, herkesin ailesi ile birlikte güvenli bir gelecek içinde, özgür ve onurlu bir yaşam sürmesi için, herkesin kamu hizmetlerinden ve kamu olanaklarından eşit bir şekilde yararlanması için, eşit yurttaşlığın her alanda ve herkes için hayata geçirilmesi için, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı yolunda var gücümle çalışmaktır.



 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.