Muradiye Şit CHP'den Ön seçim adayı

Muradiye Şit CHP'den Ön seçim adayı

İstanbul Bayrampaşa'dan CHP'ye aday adaylık başvurusunda bulunan Parti Emekçisi Muradiye Şit, yaptığı açıklamada, kadınlar üzerindeki baskı ve şiddete dikkat çekti.

 İstanbul Bayrampaşa'dan  CHP'ye aday adaylık başvurusunda bulunan Parti Emekçisi CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı Muradiye Şit,  yaptığı açıklamada, kadınlar üzerindeki baskı ve şiddete dikkat çekti.


Muradiye Şit neden aday olduğunu şöyle sıraladı: 

Saygıdeğer CHP’ li büyük ailem !

Hepiniz hoş geldiniz , güç verdiniz . İyi ki varsınız .

 Aslında  çoğunuz beni yakından tanırsınız . Lakin kısa da olsa sizlere kendimi tanıtmak istiyorum :

 Rumeli göçmeni, Boşnak işçi bir anne ve babanın 3 kız çouğunun ilki olarak 1974 yılında İstanbul'da dünyaya geldim .

İlk okulu Şehit Kamil Balkan İlkokulunda ,Ortaokulu Oğuzhan Ortaokulunda ,liseyi Haydar Akçelik Anadolu Kız Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra , Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde eğitimime devam etttim .

 Çalışma hayatına 1991 yılında tekstil sektöründe planlama müdürü olarak başladım. Hali hazırda iş hayatına kendi şirketimizde işletme müdürü olarak devam etmekte, Yabancı dil olarak  sırpça bilmekteteyim .

Evli ve 11 yaşında bir kız çouğu annesiyim . CHP içerisinde  sırasıyla 

CHP Bayrampaşa İlçe Kadın Kolu Eğitim Sekreterliği.

CHP İstanbul İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyeliği.

CHP Bayrampaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği

CHP İstanbul İl kadın Kolu Saymanlığı.

CHP  İl Delegeliği 

CHP Bayrampaşa İlçe Geçiçi Yönetim Kurulu Üyeliği

CHP Parti Okulu eğitmenliği. Ve 

CHP ‘nin oluşturduğu komisyonlarda görev yaptım.

Siyasete atılma nedenim ; çocuğum ve çocuklarımızın , yani geleçeğimizin cehaletin   karanlığına  doğru götürülmeye çalışıldığını görmüş olmamdır .

Bu nedenledir ki , ideolojime en uygun olan , kuruluşunu  daima kendime  yol gösterici olarak aldığım ve bir kadın olarak daima minnettar olduğum Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin  Kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi’nin İlk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'in partisinde yani CHP'de mücadeleye başladım . Bu partide emek en yüce değerdir. Bir Anne ve Kadın olarak partimin Başarısı için Tuzla'dan Silivri'ye kadar ayak basmadığım yer kalmamıştır. Şimdiye dek üstlendiğim görevleri hakkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum . Demokrasinin olmazsa olmazı Halkın kendi temsilcilerini seçebilme hakkının ;  partime yakışan bir şekilde  ön seçimle belirleniyor olması bu dönemde bizleri yani parti üyelerini birbirine biraz daha yakınlaştırmış ve yoldaş olma bilincini daha da anlamlandırmıştır. Genel Merkez Yöneticilerimizi aldıkları bu karardan ötürü tebrik etmek isterim.

Fakat ,

 CHP Yağmurunda ıslanmayanların 

 CHP güneşinde ısınamalarını da 

doğru bulmadığımı sözlerime ilave etmek isterim

Ben Anneyim , hem de Türkiye koşullarında büyümesi gereken bir kız çouğunun annesiyim.

Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimsemiş ;Özgürlük, Adalet, Eşitlik ve Dayanışmanın  insanlık onuru için vazgeçilmez değerler olduğunu bilen bie anne.

ÖRNEK ALDIĞIM KADINLAR 

Nene Hatun, Kara Fatma,Halide Onbaşı,Binbaşı Aysel, Afife Jale, Cahide Sonku, Bahriye Üçok,Duygu Asena ve Türkan  Saylan'dır.

Yani özgürlükçü,çağdaş,aydın ve mücadeleci  Türk kadınlarıdır.

'' Dünyada hiçbir milletin kadını, "Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim" diyemez.''

Demiştir Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Bu hükümet döneminde kadınların eve kapatılmaya sosyal hayattan ve istihdamdan tecrit edilmeye çalışıldığı apaçık ortadadır.Tecavüz vakkaları bu iktidar döneminde %300 oranında artmış , kadın cinayetlerinin sayısı iktidarları döneminde 5400 gibi korkunç bir rakama ulaşmıştır. 

Bizler  Kadını İnsan yapan bir toplum için mücadele vereceğiz. 

Kadın Anne olduğu için eve kapatılamayacak . Hem üreten hemde anne olacaktır.

Genç kadınlara daha çok kreş ve bakım evi seçeneleri  sunulacak , toplumun dışına değil içine doğru iteceğiz.

DAHA ÖZGÜR BİR TÜRKİYE'yi

 KADINLAR GETİRECEKTİR !!!

Eşitsizliğin ve yoksulluğun en büyük mağdurları çocuklardır. 

Çocuklarımız için sağlıklı beslenebildikleri,spor ve sanatla uğraşabildikleri eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış bilimsel ve deneysel öğretim biçimi baz alınmış milli eğitim politikaları geliştireceğiz.

ÜMMET DEĞİL

ÖZGÜR BEYİNLER VE BİREYLER 

YETİŞTİRMEK İÇİN MÜÇADELE EDECEĞİZ !

Gençlerimizin  siyasal ve toplumsal baskı altında olduğu bu dönemde, ‘bizden değilsen işsiz ve yoksulsun’ diyen bu zihniyete dur diyeceğiz !

YÖK  denen korkunç kurumu kaldıracağız. Vakit kaybetmeden,Eğitim Seferberliğiyle birlikte atanamayan  öğretmenlerimizin atamalarını gerçekleştireceğiz .

Üniversite Harçlarını kaldırıp eğitim almak isteyen her gencimizin eğitim fırsatından yararlanmasın yolunu açaçağız .

Mesleki eğitim olanaklarını arttıracağız .

Üniversitelerin   sanayi dünyası ile ortak projeler üzerinde çalışmalar yapabilmesi , yeni buluşlar ve markalar yaratabilmelerinin önünü açacağız . Bu çalışmalar gençlerimizin Üniversite yıllarıyla birlikte iş hayatına atılmalarını ve adaptosyonlarını kolaylaştıracaktır.

Nüfusun %12 sinin engelli olduğu ülkemizde sosyal devletin gereği olan ; eğitim, sağlık ulaşım ve istihdam noktalarında tüm engelleri ortadan kaldıracağız .

Buna tüm kalbimle İnanıyorum ki 29 Martta sandığa gidecek, partimize emek vermiş kadın ve genç adayları tercih edeceksiniz.

Örgütün ve örgütlülüğün gücünü göstereceğiz !

Desteğiniz için şimdiden şükranlarımı sunuyorum .

Benim için çok önemli bu günde , beni yanlız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim . 

İyi ki varsınız !

YAŞASIN

CUMHURİYET HALK PARTİSİ !

 YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE !

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.