Musa Kızıldağ, " Güç Bölünmez "

Musa Kızıldağ, " Güç Bölünmez "

Sivas Merkez Akkoç Köy Derneği Başkanı Musa Kızıldağ, derneğin bugüne kadarki yolculuğundan faaliyetlerine, derneğin önemine kadar birçok konuyu ya açıklık getirdi

Haber: Bulent Çavuş

İşte O Röportaj

Sn.Musa Kızıldağ , öncelikle dernek hakkında biraz bilgi alabilir miyiz? 

Sivas Merkez Akkoç Köy Derneği Başkanı Musa Kızıldağ,'' İnsanların, para kazanma amacı hariç belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurdukları yasal örgütlerdir.

Cumhurhaber.com derneğimizin amacından bahseder mi siniz? 

Günlük hayatımızda karşımıza çıkan veya duyduğumuz bir çok dernek kurum ismi oluyor. Doğayı koruyan, hayvanı koruyan, mahalleyi güzelleştiren, kanarya seven v.s. Bunların içerisinde “HEMŞERİLİK DERNEKLERİ” denen – Bizim derneğimiz gibi- dernekler de var. Hemşeri derneklerigenellikle sosyo-ekonomik pozisyonları çok yakın insanların birlikte olduğu, geçmiş tarih ortaklığı, paylaşımı, kültürü olan Piramitin belki en altında ama TEMEL den Sivil Toplum Kuruluşlarıdır.

Bu gibi derneklerin istekleri de, sorunları da çok benzerlikler sergiler, gösterir.

Bu gibi dernekler, gönüllülük üzerine yönetilir. Birinci öncelik, dernek çatısı altındaki tüm birey ve söz konusu yer-bölge için var olmaktır.

Böyle derneklerin doğal kazanımları hariç, yöneticilik vasfında öncelik hiçbir zaman değişmemeli. Kişisel kazanımlar için basamak olarak da kullanılmamalıdır.

Kişisel hırslarımız; kurguladığımız, hayal ettiğimiz güzel günler için çalışmalarımızı baltalar.

Dernek çatıları altında;

-EKMEK BÖLÜNEBİLİR

-AŞ BÖLÜNEBİLİR

-İŞ BÖLÜNEBİLİR

-GÜÇ BÖLÜNMEZ !

Hele ki, bu güç çoğunluğun iradesi dışında, asla bölünmez!

-Çünkü bölünürse;

-KONTROL EDİLİR

-DOSTLUKLAR BÖLÜNÜR

-AMAÇ BÖLÜNÜR

Başlangıç noktasından çok geriye amaçsız boş bir çatı kalır ortada. Kısır döngü ve çekişmenin vermiş olduğu.

Cumhurhaber.com Derneğimizin geçmişinden bahseder mi siniz?

2000 yılında kurulmuş olan derneğimizde, şimdiye kadar görev yapmış olan yönetim kurulunda bulunan herkesin emeği var. Birlikte bu yıllar içinde aslında hiç de azımsanmayacak işler yaptık, topraklarımıza. Şimdiye kadar gelen her yönetim bir öncekinden aldığı bu emanet bayrağı, kendi zamanı içinde köyüne, kentine ve ülkesine karşı duyarlı davranarak devretmeyi bildi. Sığ ve kısır hiçbir çekişmeyle uğraşmadı.

Bizler, ilk gün kurulduğu gibi tüm köyün mezrasıyla (ağılları) sokağı, ağacı, suyu, tarlası… her şeyi ile köyümüzün derneğiyiz.

Bölünmenin gücümüzü zayıflatacağını biliyoruz. Parçalanmamak içinde her yolu deniyoruz, deneyeceğiz. Başarmak istediğimiz çok proje var. Biliyoruz ki bu projeleri kolaylaştırmanın yolu birlik olmaktan geçer.

“Hemşeri Dernekleri” denen bu gibi derneklerdeki bölünme zamanla; ACIYI, NEŞEYİ, ZAMANIda ayrıştırır, ötekileştirir.Bu, tarih boyunca karşılaştığımız en büyük handikap olmuştur.

Derneklerin yöneticileri demek üyeleri tarafından olağan veya olağanüstü zamanlardaki belirlenen zamanlarda seçilir. Çoğunluk oyu yeni yönetimi belirler ve hep en basit demokratik harekettir. Seçim sonrasında kaybeden “BANANE” diyemez. Ucuz bahanelerle başka dernek kuramaz. Hukuki hiçbir engel olmamasına rağmen BEŞERİ engeller vardır. Yılların birikimi bu kadar ucuz harcanmamalıdır.

UNUTULMAMALIDIR !

-Birlikten güç doğar ve o güç doğru kullanılırsa güzel günler yakın olur.

Bunların yanında aslolan projelerimizi hayata geçirmektir. Biz insanlarımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Umudumuzu hiç kaybetmeyeceğiz.

Dernek olarak da, kişi olarak da haksızlığın karşısında durmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Bu yüzden bile olsa birlik olmanın öneminin farkındayız. Bu farkındalığı bütün insanlarımıza anlatmaya da çalışacağız.

Geleceği bu dünyayı bize emanet eden çocuklarımıza birlikte hazırlamak umuduyla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.