Müslüm Tumbul Koşusu'nu Girdabın Oğlu kazandı

Müslüm Tumbul Koşusu'nu Girdabın Oğlu kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1700 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2024 yılı Müslüm Tumbul Koşusu'nu, Mehmet Kahraman'ın sahibi ve Karacabey Tarım İşletmeleri'nin de yetiştiricisi olduğu Girdabın Oğlu (Baba Mevlüt - Girdap / Don Juan) jokeyi Ferit Yardımcı idaresinde kazandı. Muhammed Arslan'ın antrene ettiği doru at bu galibiyetiyle kariyerindeki 4'üncü birinciliğini elde etmiş oldu.

7 safkanın start aldığı mücadelede Kaanhakan ikinci olurken, Yarova üçüncü, Dağınyankısı dördüncü ve Öznilay da beşinci oldu.

Yarışın galibi Girdabın Oğlu için bitiriş derecesi 1.56.86 olurken, farklar ise 9 Boy - 5 Boy - 3,5 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan atın sahibi adına Yunus Toprak'a kupasını Merhum jokey Müslüm Tumbul'un babası Celal Tumbul takdim etti.

Kazanan safkanın jokeyi Ferit Yardımcı'ya plaketini Merhum Jokey Müslüm Tumbul'un Oğlu Celal Tumbul Verdi.

Törende Fatma Yöyen günün anısına Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege'ye plaket verdi.
 

Müslüm Tumbul

1986 yılında Şanlıurfa'da doğan Müslüm Tumbul, 2002 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nden mezun oldu. Ardından aldığı eğitimin desteklenmesi deneyim ve ilave beceriler kazanması amacıyla Türkiye Jokey Kulübü tarafından Avustralya'ya gönderildi. Beş yıllık jokeylik yaşamında 96 birincilik, 85 ikincilik, 115 üçüncülük ve 109 kez de dördüncülüğü olan Tumbul, 2007 yılında Şanlıurfa

Hipodromu’nda gerçekleşen bir yarışta geçirdiği talihsiz kaza sonucunda genç yaşta hayatını kaybetti. Merhum jokey Müslüm Tumbul’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

gtfbuocu5xmkbwvexqrk8w1I.jpg

wris3l1yxcpn8dv0fath2km5.jpg

mmlnvwtrdqhbpj1d7ky4zuxz.jpg

t7wtrxsmo46xqnzvucgpdqjj.jpg

xmsmIyufxjah5swyqnez1vbd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.