Mustafa Alver Koşusu'nu Flashing Girl kazandı

Mustafa Alver Koşusu'nu Flashing Girl kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının birincilik mücadelesi verdiği yarış, 2000 metre mesafe sentetik pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Mustafa Alver Koşusu'nu, Yakup Elğaç'ın sahibi olduğu, Yavuz Çiftçi tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Mehmet Hanifi Elğaç'ın üstlendiği 8 yaşındaki al kısrak Flashing Girl (Luxor - Umutlu / Strike The Gold) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı.

Yarışta ikinciliği, Malones (Kaneko - Princess Zahra / Oratorio) elde ederken, Aragona (Victory Gallop - Karatutkum / Bin Ajwaad) üçüncü, Passion Runner (Church Pictures - Summer Sun / Galetto) isimli safkan dördüncü ve Secret Eagle (Smart Robin - Atenflex / Medya) ise beşinci olarak koşuyu tamamladı.

Koşunun galibi Flashing Girl için bitiriş derecesi 2.05.26 olurken, farklar Boyun - 7 Boy - 1 Boy - 4 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan kısrağın sahibi Yakup Elğaç'a kupasını, merhum Mustafa Alver'in torunu Perver Alver Doğuş verdi.

Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ile davetliler de katıldı.

Mustafa Alver

1937 yılında İzmir'de doğan Mustafa Alver, İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan Deniz Astsubay Hazırlama Okulu'ndan mezun oldu. Mecburi hizmetini Deniz Kuvvetleri'nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Genç yaşlarda adım attığı atçılık camiasında at sahibi olarak 1988 yılında "İcra" isimli safkanıyla Başbakanlık Koşusu'nu kazandı. Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nin kurucu üyelerinden olan Alver, dernekte başkanlık görevinde de bulundu. 1994 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2001 yılında aramızdan ayrılan Mustafa Alver'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

pbf5xsfy98nai7t642vbepcj.jpg

vriqpgwgb7n0yx56vzrb8w1p.jpg

tcpxguevuIbkh8yvqgjo7zbm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.