MÜTEAHHİTLER İŞ DURDURDU

MÜTEAHHİTLER İŞ DURDURDU

“Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz” dedi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, fahiş fiyat artışlarına karşı başka seçenekleri kalmadığını belirterek, “Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz” dedi.

İnşaat müteahhitleri, daha önce girdi maliyetleri nedeniyle işlerine devam edemeyeceklerini açıklamış ve fahiş fiyat artışlarına karşı mücadele başlattıklarını duyurmuştu. Müteahhitlerin örgütlendiği İMKON’un genel başkanı Tahir Tellioğlu da yaptığı yazılı açıklamada, bu fiyat artışlarının katlanılabilir olmadığını ve yurttaşları da mağdur ettiğini ifade ederek, boykota başladıklarını duyurdu.

Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“İnşaat sektörü olarak, son çare, en demokratik hakkımız olan ‘iş bırakma ve boykot’ hakkımızı, son zamanlarda ülkemizin yaşadığı doğal afetlerle mücadele ettiği günlerde baskı aracı olarak kullanmayı uygun bulmadık ve yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen sabrettik.

“SEÇENEK BIRAKILMADI”

Ancak sosyal medya ve basın üzerinden mücadelemize devam ederek, özellikle çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye çimento sektörü yeni zamla karşılık vermiş, Türkiye inşaat sektörüne ‘iş bırakma ve boykot’ dışında seçenek bırakmamıştır.

“İNŞAATLARIMIZI DURDURUYORUZ”

Türkiye inşaat sektörünün çatı kuruluşu olan konfederasyonumuz Yönetim Kurulu, 02 Eylül’de toplanarak ‘iş bırakma ve boykot’ kararı alarak, sektörü bu eyleme sürükleyen süreci, bugüne kadar verilen mücadelenin özetini, iş bırakma kapsamını, beklentilerini ve boykot tarihlerini açıklamıştı. Alınan karar gereği bizler de çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.