My Digi World eTwinning Projesi ile öğrenciler eğlenerek öğrenecek

My Digi World eTwinning Projesi ile öğrenciler eğlenerek öğrenecek

Günümüz teknolojisindeki hızlı değişimler, bireylerin ihtiyaçlarında ve bilgiye ulaşma hızlarında ve yöntemlerinde bir dönüşüme yol açmıştır.

Web 2.0 araçlarını öğreniyorlar. Günümüz teknolojisindeki hızlı değişimler, bireylerin ihtiyaçlarında ve bilgiye ulaşma hızlarında ve yöntemlerinde bir dönüşüme yol açmıştır. Ayrıca gelecekte belki de mevcut mesleklerin çoğu ortadan kalkacaktır. Öğrencilerimizi geleceğe iyi donanımlı hazırlamak gerekiyor.

     Bilginin bolluğu ve çeşitliliği arttıkça teknoloji destekli eğitime olan ihtiyaç da artmaktadır. ‘’My Digi World’’ eTtwinning projesi öğrencilerin gerekli bilgi ve becerilere daha kolay ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Yıldıztepe İlkokulu  Bağcılar İstanbul’da kuruculuğunu Hatice Yavuzyılmaz ve Azerbaycan Bakü ‘den Mehriban Ziya’nın yaptığı ve pek çok  Avrupalı ortaktan oluşan proje ekibi okullarında web 2.0 araçlarını derslerine entegre ederek çocukların BIT teknolojilerini etkin kullanmalarını temin etmektedir. Ayrıca web 2.0 lerle işlenen dersler sayesinde öğrenciler gelecekteki yaşantılarına bir adım önde adapte olma fırsatı yakalıyorlar. 

okul1.jpg

   Yıldıztepe İlkokulu Müdürü Hacı Bekir Akın’ ın da dahil olup, destek verdiği proje sayesinde öğrenciler elektronik ortamda oluşturdukları e booklar quizlerle kağıt israfının da önüne geçmiş oluyorlar. Öğrenciler kendi 2022 yılı takvimini , sınavlarını, alfabetik web 2.0 sözlüklerini ortak çalışmalarla oluşturdular,Bu bağlamda öğrenciler ve öğretmenler ‘’2022 yılının eTwinning teması olan  Geleceğimiz Güzel, Sürdürülebilir, Birlikte: Okullar ve Yeni Avrupa Bauhaus Girişimi ;eTwinning, 2022 yılında, öğretmenleri ve öğrencileri okullarını hayallerinde yeniden canlandırmaya ve öğrenme ortamlarını güzel ve sürdürülebilir kılan unsurlar üzerinde düşünmeye davet ediyor.’’ temasına da dikkat çekiyorlar.My Digi World projesi ile öğretmenler,öğrenciler ve veliler de her gün yeni bir web 2.0 aracı keşfediyor ve öğreniyorlar .Türkiye’ nin en büyük teknoloji fuarı olan Teknofest’e de İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinden başvurusu kabul edilen proje için  proje ortakları Nisan ayı sonunda Kalite Etiketi için de başvuru yapacaklar.

Haber Hazırlayan: Hatice Yavuzyılmaz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.