Naci Görür Esenyurt’ta Eğitimcilere Seslendi: “İlçenize Sahip Çıkın

Naci Görür Esenyurt’ta Eğitimcilere Seslendi: “İlçenize Sahip Çıkın"

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçedeki okul müdürlerine yönelik düzenlenen“Depreme Dirençli Kent Esenyurt” toplantısında konuşan Prof. Dr. Naci Görür, çocuklaradeprem bilincinin aşılanması gerektiğini belirterek, “Kentinizi depremedirençli bir hale getirmek için siyasilere talepte bulunun. İlçenize veülkenize bütüncül olarak sahip çıkın” dedi.

Esenyurt’u depreme hazırlamak ve deprem anında yapılacakçalışmaları belirlemek amacıyla Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurttarafından başlatılan Depreme Dirençli Kent Esenyurt programının üçüncütoplantısı ilçedeki okul müdürleri ve öğretmenlerle yapıldı. Esenyurt KaymakamıFatih Çobanoğlu ve Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadetdin Herdem’inde katıldığı toplantıda Başkan Bozkurt, göreve geldiği günden bu yana ilçededoğal afetlere hazırlık noktasında yapılan çalışmalarla ilgili bir sunumgerçekleştirdi. Prof. Dr. Naci Görür ise Marmara’da beklenen depreminEsenyurt’a yapabileceği olası etkileri anlattı.

“Bu KentselDönüşüm Değil Kenti Tahrip Etmektir”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt, depreme karşı yapılan tedbir amaçlı çalışmaları anlattı.Esenyurt’u depreme dirençli bir kent haline dönüştürmeyi hedeflediklerinibelirten Başkan Bozkurt, “Bu kentin bir geçmişi var. Kentin geçmişinde neleryapıldığı var. Bizim aldığımız tablo var ve yapmak istediğimiz şeyler var.Bizim devraldığımız tablo, olması gerekenin belki de 8 kat altında. Çıkmamızgereken yer normalin 8 kat üstü. Biz, 1/5 binlik 2 tane planı olan ama buplanların ikisi de İptal edilmiş bir kenti devraldık. Binayı yıkıp müteahhidekat karşılığı verip 10 daireyi 20 daireye çıkarıyorsanız bu kentsel dönüşümdeğil, kenti tahrip etme çalışmasıdır. O kentte çocukların okulu var mı? Okentin hastanesi var mı? Altyapısı var mı? Yok! Böyle kentsel dönüşüm olmaz!Olması gereken şudur; hükümetin yıkılması gereken binaların yeniden yapılmasıiçin uygun bir finans modeli kurması lazım. Biz bu kenti yeniden insanlarınihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlemek, dönüştürmek ve depreme dirençliyapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tek BinayaDahi Emsalin Dışında İzin Vermedik”

Görevde olduğu süre boyunca emsal dışında tek bir binaya dahi izinvermediğini vurgulayan Bozkurt, “Bizim dönemimizde bir tek binaya dahi emsalindışında imar izni verilmedi, ben olduğum sürece de verilmeyecek. Ranta müsaadeetmedim diye Esenyurt’un planı üç yıldır Ak Partililer tarafından meclisteonaylanmıyor. Şu anda 1999 depreminde riskli olarak tespit edilmiş, yıkılmasıgerektiği kayıtlara geçilmiş ama 15 yıldır yıkılmamış binaların tamamınıbitirdik. Riskli olarak tespit edilmiş tek bir bina dahi ayakta değil, evsahipleriyle konuşarak o binaları yıktık” diye konuştu.

“BelediyeBaşkanımızı Ve Ekibini Tebrik Ediyorum”

Esenyurt Belediyesi’nin deprem konusunda yaptığı çalışmalarıdesteklediğini belirten Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, “Yürütülençalışmalarla ilgili belediye başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi. “Türkiyedeprem ülkesi, bunun bilincinde olmamız gerekiyor” diyen Kaymakam Çobanoğlu,daha sonra şunları söyledi: “Biz hep afete hazırlık dediğimiz zaman burada çocuklarınnasıl tahliye edileceği ve deprem sırasında nerede saklanacağı gerektiğiüzerinde duruyoruz. Bunlar da hayatı kurtarıyor, doğru ama Türkiye'dekidepremlerde ölümün nedeni genelde bu değil. Türkiye'deki temel sorun binalarındepreme dayanıklı olmaması yani yapı stoku. Biz bu 23-24 yıllık süreçte yapıstokumuzu daha iyi hale getirebilirdik. Güzel çalışmalar yine de var. ÇevreŞehircilik Bakanlığının yaptığı çalışmalar var, Toki'nin yaptığı güzel projelervar ama Esenyurt örneğine baktığımızda imar planının çok daha iyi olabileceğinigörüyoruz. Yapılan çalışmalar güzel. Biz de üzerimize düşen ne varsa elimizdengelen katkıyı sunacağız. Belediyemizle iş birliği içinde, ortak projelerleEsenyurt’u depreme hazır bir hale getirmeye çalışacağız.”

“Tarih TekerrürEtmesin!”

Toplantıda Marmara Bölgesi’nin deprem tehdidi altında olduğunuvurgulayan Prof. Dr. Naci Görür, deprem bilincinin çocuklara aşılanmasınınönemini anlattı. Depreme karşı gerçekleştirilecek çalışmaların önemine değinenGörür, “Aynı uyarıyı biz Güneydoğu depremleri için de yaptık. Depremi duyarduymaz ağladım çünkü deprem geliyor diye aylarca çığlık attık. Şimdi tarihtekerrür etmesin! Esenyurt’u ne bekliyor? Bunu anlamak için mikro bölgelemeçalışmaları yapılıyor ama önce zeminin cinsini bilmek gerekir. Yapı ileilgilenen her mühendis, her müteahhit, her yetkili bunu bilmek zorunda. Depremolmadığı zaman zeminde bir zarar yok ama o dalgalar alttan girdiği zaman binalarıhallaç pamuğu gibi atıyor” şeklinde konuştu.

“KemalBaşkanın Daveti Üzerine Esenyurt’a Geldim”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un daveti üzerineEsenyurt’a geldiğini ve depreme yönelik hazırlık çalışmalarına katıldığınıbelirten Naci Görür, “Esenyurt’u depreme hazırlama konusunda Başkanım ‘Bizeyardımcı ol’ dedi, hiç düşünmeden kabul ettim. Keşke İstanbul’da her ilçedekiyetkililer ‘Gel ilçemizi depreme hazırlayalım’ dese. Deprem siyaset üstü birşeydir, ülkemizi depreme hazırlamak konusunda siyasiler gerekeni yapmakzorundadır. Kentin sahibi halktır, sizden ricam kentinizi depreme dirençli birhale getirmek için siyasilere talepte bulunun, ilçenize ve ülkenize bütüncülolarak sahip çıkın. Çoluk çocuğunuzun can güvenliğini sağlayın” dedi.

pphedln1by4yb86muvxceswa.jpg

1aoiaqwzlnptv8gsycqbwt4d.jpg

vrqs5szl8mt6ywIywixdjg0a.jpg

c4j0enusmpiaymvw3lzIcrdx.jpg

qzb27emui0hgc8v6rs4eotqf.jpg

j0psa9efvk4dxq1bytbgzvws.jpg

edczxjpprkffmm2tzd5cb8iq.jpg

hwsIx9fnc2dx4oylw0bar8mq.jpg

xy6u5urItxfahgtje1b3sep7.jpg

flfonhpxrdohnxwia1mjs62e.jpg

drmgvu92jmcx5xint7okupvw.jpg

jxqlnss6bd5p0ztvobp4ntqi.jpg

7acjlwxhzlgxn3eukvt8ssp5.jpg

huptyiqs7d5zIxextjpo18rr.jpg

ctuawonugym5kfvhxzeybcph.jpg

6gspvbh5xhzio8acqkw4ebqd.jpg

arp7w35yuiwuhb6g4sIzvjld.jpg

jpk0mergIhvqof5gvxxpds1w.jpg

ia0ksjzr2epkw6vIuyrlnpcl.jpg

ctkxpvkfrn5zuljcw8i0aya9.jpg

53zhvfut2mdrtyqynms8ngke.jpg

78euo0i2holevbj3cdbw6sl5.jpg

k1ygtnnuozi2cmcwsqubplab.jpg

ca8xwqsg49p2yl6ovzbcIok5.jpg

7ajkikpzrt3s8yclmzdqgjqv.jpg

98aro3rvdfmfeb6s4jxjywxy.jpg

slctn045pIixy6kamawpfsl8.jpg

yna5bobq9y3rmjvcwhcdsee4.jpg

hel4ci5efayju18gIm0rhwyn.jpg

makdnjfqykvebz7sl1ccy95r.jpg

2opugfab73Itfzxcdmrdxhot.jpg

zdghf8nlwxok095Icqmu7eaf.jpg

aobvkdsyweckl2acrguebnx9.jpg

txgosbm78kln2weeqgt93l4j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.