NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN ADI KARTAL’DA YAŞATILACAK 

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN ADI KARTAL’DA YAŞATILACAK 

Kartal Belediyesi, Naim Süleymanoğlu’nun adını Soğanlık Orta Mahalle’de yenilediği parkta yaşatacak. “Cep Herkülü” Naim Süleymanoğlu’nun 147 cm boyutundaki birebir bronz heykeli de parka yerleştirildi.

Kartal Belediyesi, Naim Süleymanoğlu’nun adını Soğanlık Orta Mahalle’de yenilediği parkta yaşatacak. “Cep Herkülü” Naim Süleymanoğlu’nun 147 cm boyutundaki birebir bronz heykeli de parka yerleştirildi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Naim Süleymanoğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanıdır” dedi. 

Milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun adını yaşatmak için yapılan parkın açılış törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu’nun yanı sıra Bulgaristan’dan birçok milletvekili ve belediye başkanı ile çok sayıda davetli katıldı. 

Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de bulunduğu parkta gerçekleştirilen açılış töreninde Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’nun yaşam öyküsü ve spordaki başarıları anlatıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Yüksel, şunları kaydetti:

“Naim Süleymanoğlu’nun başarılarıyla büyüyen çocuklardan bir tanesiyim. Kendisinden 3 kat ağırlıkta halteri kaldıran bir sporcu, deha. Fakat daha sonra kupalardan ve madalyalardan daha büyük şeyler başardığını büyüdüğümde öğrendim. Hem sporun gücü, hem sanatın gücüyle sinemaya yansıyan filminden sonra gözyaşlarımı tutamadığım anlar oldu. Anladım ki, madalyalardan daha kıymetli şeyler başarmış. Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdığı, Türklüğe kazandırdığı… Bulgaristan’da yaşayan Türklerin önderliğini yaptı ve sporun gücüyle bunu dünyaya duyurdu. Bu büyüklüğü, bu duruşu, kendisine neler teklif edilmesine rağmen hepsini reddedip bunu başarması ve bugünlere getirmesi çok kıymetliydi. Bunun dilden dile söylenmesi ve nesilden nesile aktarılması gerekiyordu.  Bu parkımız baştan aşağıya yenilendi. Komşularımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bir alan haline geldi. Fakat Naim Süleymanoğlu ismi ve onun bilgileri, büstü çocuklarımızda merak uyandırsın. Kimdi bu sporcumuz densin. Naim Süleymanoğlu’nun sporculuğu ve duruşu unutulmasın diye bu adımı attık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Naim Süleymanoğlu’nun ismi ve büyüklüğü unutulmasın. Naim Süleymanoğlu sadece Balkan camiasının kahramanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanıdır.”

Milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu’da ağabeyi Naim Süleymanoğlu’nu 6 yıl önce kaybettiklerini belirterek, ünlü sporcuya duyulan sevgi ve hasretin kartopu gibi büyüdüğünü söyledi. Parka isminin verilmesinden ve heykelinin yerleştirilmesinden onur duyduklarını ifade eden Süleymanoğlu, rahmetli ağabeyinin sadece spordaki başarıları ile değil partiler ve siyaset üstü birleştirici bir isim haline geldiğini söyledi.

Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgön, Kartal’da tarihi bir gün yaşandığını aktardı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yeri doldurulamayacak milli sporcu Naim Süleymanoğlu’nun 1989 göçünde simge isim olduğunu vurgulayarak onun adını taşıyan ve heykelinin yer aldığı parkı açmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Heykelin yapımında Süleymanoğlu’nun gerçek ölçülerine uyulduğunu aktaran Özgön, ufak tefek olmasına rağmen milli sporcunun içindeki gücünden dolayı “Cep Herkülü” lakabını aldığını bir kez daha hatırlattı.

Törende daha sonra sırasıyla; Halter Federasyonu eski Asbaşkanı ve milli sporcu Taner Sağır, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Federasyon Başkanı Abdülrahim Nursoy, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, Bulgaristan Kırcaali Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekili Pavlin Krıstev ve  Bulgaristan Burgaz Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman birer konuşma yaptı.

Naim Süleymanoğlu’nu gelecek nesillere ve çocuklara anlatmak, onu unutturmamak gerektiğinin altını çizen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, daha sonra davetliler ile birlikte heykelin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninin ardından 2019 yılında vizyona giren ve milli haltercinin hayat hikayesinin anlatıldığı ‘Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’ adlı sinema filminin gösterimi yapıldı. Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açık hava sinemasına dönüştürülen bahçesinde filmi vatandaşlarla birlikte izleyen Başkan Yüksel’e Bulgaristan’dan gelen konuklar da eşlik etti.

Kartal Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının yanı sıra; Heykeltıraş Hüseyin Yücel tarafından yapılan Naim Süleymanoğlu’nun 147 cm boyutundaki birebir bronz heykelinin yer aldığı park Soğanlık Orta Mahalle’de yer alıyor. Park; 3 bin 280 metrekarelik toplam alan içerisinde, 1562 metrekare yeşil alan, 167 metrekare çocuk oyun alanı ve 173 metre uzunluğunda yürüyüş yolundan oluşuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.