Narsizmin halleri Maltepe'de sanata dönüştü

Narsizmin halleri Maltepe'de sanata dönüştü

Şevval Caka’nın “Narcissus” isimli ilk kişisel heykel sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü son sınıf öğrencisi Şevval Caka’nın “Narcissus” isimli ilk kişisel heykel sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Maltepe Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl düzenlenen “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”na da katılan Avcı “Buradaki çalışmalar teknik olarak, düşünce yapısıyla çalışmalarıma olumlu etkiler sağladı. 'Burada bir sergi yapabilir miyiz?' diye düşündük. Olumlu karşılandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin değerli yönetimine gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi. Caka’ya açılışın ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Kubilay Erdelikara tarafından el yapımı tabak takdim edildi.

NARSİST HALLERİ YANSITTI

Kişinin kendi bedensel ve ruhsal benliğine karşı duyduğu hayranlık ve bağlılığın narsistlik, narsizm olarak tanımlandığını anımsatan Caka “Kelime kökeni Yunan mitolojisinde bir kahraman olan Narkisosa dayanır. Her insan yaşamını sürdürebilmesi için gerekli enerjiyi narsizmden alır ve narsizmin dozu arttıkça hem kişinin kendisi hem de çevresi için büyük bir tehlike arz eder. Bu sergimde mitolojideki narsizmden psikolojideki narsizme geçiş yaptım. Eserlerim genel olarak narsizmin dozunun arttığı durumlar ve haller üzerine.” dedi. Sergide Caka’nın insanın narsist yapısı, egosu, narsizmin dozunun arttığı hallerini yansıttığı alçı kalıp, polyester malzemelerden oluşan heykel ve büst çalışmaları, tersten yaptığı büstleri ile dijital çizimleri yer alıyor. Caka’nın sergisi 25 Mayıs’a dek Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilir. Tarih : 11.05.2022 Haber Fotoğrafları

hgacxgsdrmxb7teI2u54p61z.jpg

dcaazrovybhet9xqeo1cgfkI.jpg

u4an2xiyktbkyowo5lthdqpv.jpg

dw3lqvxxthkrfmqo5b1rdiuv.jpg

mlfdx2iedcv9rlfaqosxwzk0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.