“Nazif’in Düğmeleri’’ nin dramı sergiyi izleyenleri duygulandırdı

“Nazif’in Düğmeleri’’ nin dramı sergiyi izleyenleri duygulandırdı

24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli sergilerinden olan Tenzile Güler’in ‘’Nazif’in Düğmeleri’’ Sergisi sanatseverlerle buluştu.


Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Salonu’nda Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, FIDAF 2. Başkanı ve Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Gürhan Ozanoğlu ve 100 ülkeden gelen kültür ve sanat elçilerinin açılışlarını gerçekleştirdiği sergilere sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

 

2 çocuğun dramını yansıtan düğmeler


Bu yıl 24’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında anlamlı bir sergi daha kapılarını açtı. Koleksiyoner ve Yazar Tenzile Güler’in iki çocuğun Haşim ve Nazif’in dram dolu hayatın öyküsünün izlerini taşıyan, aile yadigarı düğme koleksiyonundan oluşan ‘’Nazif’in Düğmeleri’’ sergisi hikayesi ile de büyük ilgi gördü. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e sergiyi gezerek sergilenen düğmelerin anlamı ve nasıl toplandığı konusunda bilgi aldı.

“Festivalin ruhuna uyan bir sergi”

Başkan Akgün, Nazif’in düğmeleri isimli serginin Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ruhuna uyan çok anlamlı bir sergi olduğunu ve sergideki düğmelerin bir kültürü yansıttığını belirterek, serginin mutlaka gezilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akgün, festivale verdiği katkıdan dolayı Tenzile Güler’e teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.