Nâzım Hikmet, şiirleriyle ve şarkılarla Maltepe’de anılacak 

Nâzım Hikmet, şiirleriyle ve şarkılarla Maltepe’de anılacak 

Usta şair Nâzım Hikmet, Nebil Özgentürk, Serenad Bağcan ve Şahin Sancak’ın katılacağı etkinlikle 121’nci doğum gününde Maltepe’de anılacak.

20. yüzyılın en önemli şairlerinden Nâzım Hikmet, 121’nci doğum gününde Maltepe Belediyesi’nin düzenleyeceği özel bir etkinlikle anılacak. Usta şairin belgesel, şiirler ve şarkılarla anılacağı etkinlik, doğum günü olan 15 Ocak Pazar günü saat 20.00’de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Etkinlikte yönetmenliğini Nebil Özgentürk’ün üstlendiği, Nâzım Hikmet belgeselinin gösterimi yapılacak. Nebil Özgentürk’ün de katılacağı programda Nâzım Hikmet’i canlandıran oyuncu Şahin Sancak da yer alacak. Programda ünlü müzisyen Serenad Bağcan bestelenmiş Nâzım Hikmet şiirlerini seslendirecek.  

HAYATINDAN KESİTLER ANLATILACAK 

Filmde Nâzım Hikmet kendi hayatından kesitleri anlatacak. Şahin Sancak’ı Nâzım Hikmet’e, Türkiye'nin en önemli profesyonel makyaj sanatçılarından biri olan Derya Ergün dönüştürdü. Belgeselin görüntü yönetmenliğini Tufan Kılınç, sanat yönetmenliğini Devrim Ö. Ünal, kostüm tasarımını Baran Uğurlu üstlendi. Belgeselin Türkiye çekimleri Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın içinde yer alan Nâzım Hikmet Anı Odası, Beykoz Kundura Fabrikası, Büyükada ve TÜRVAK Sinema Müzesi’nde yapıldı. Moskova’da yapılan çekimler ise Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü içerisinde şairin kullandığı daktilo ve orijinal kitapların bulunduğu kütüphanede, yaşadığı ve öldüğü evin avlusunda ve Moskova Yazarlar Birliği’nde gerçekleştirildi.

Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenecek program halka açık ve ücretsiz düzenlenecek. Programın davetiyeleri etkinlik tarihinden iki gün önce Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi gişesinden ve www.tskm.org.tradresinden edinilebilir.
 

Tarih : 13.02.2023 Haber Fotoğrafları

mr4nydchwpera8cjtmpzzbfb.jpg

qe8pmo6liovdyzIydg1jcgqw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.