Necati Ünsal Koşusu'nu Çığgüzeli kazandı

Necati Ünsal Koşusu'nu Çığgüzeli kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Necati Ünsal Koşusu'nu, Mustafa Öztürk'ün sahibi olduğu Çığgüzeli (Kaizbert - Vunaka / Odinhan) jokeyi Ercan Çankaya ile kazandı. Feme Hay. Tar. Ltd. Şti. yetiştirmesi, Yusuf Uçar'ın antrene ettiği 6 yaşındaki doru kısrağın bu birinciliği yarış hayatının 10. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

7 safkanın katılımıyla gerçekleştirilen mücadelede Yenersultan (Kaizbert - Sönmez Sultan / Odinhan) ikinci olurken, Hopa Şahı (Kafkas Şahı - Hopalım / Benim Oğlum) üçüncü, Kervantay (Onurkaan - Nurtayım / Noktabatur) dördüncü, Demir Nihat (Gürgökçe - Nakiye / İzbatur) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Çığgüzeli için bitiriş derecesi 1.38.31 olurken, farklar 1 Boy - 1 Boy - 4,5 Boy - 11 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Necati Ünsal

1913 yılında Sivas'ta doğan Necati Ünsal, 1939 yılında Ankara Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda veteriner hekim olarak göreve başladı. Ardından İngiltere'de at sağlığı konusunda uzmanlığını tamamladı. Yurda döndükten sonra Ankara Veteriner Müdürlüğü, Türkiye At Yarışları ve Sergileri Organizatörlüğü, Veteriner İşleri Genel Müdür Danışmanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Başdanışmanlığı, Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. 1980 yılında aramızdan ayrılan Necati Ünsal'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

otcbfavz3eypnhb1aj6yidmf.jpg

augqnk0cvkotjjunwzedammp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.