Necip Fazıl Kısakürek Koşusu’nu İsyan Ateşi kazandı

Necip Fazıl Kısakürek Koşusu’nu İsyan Ateşi kazandı

3 yaşlı Arap taylarının 1600 metre çim pistteki mücadelesinden, Hamit Geçgel’in yetiştiricisi, Mehmet Nur Becene’nin sahibi, Salih Becene’nin de antrenörü olduğu al erkek tay İsyan Ateşi (Serhantay - Yuna / Sam-Ay) aprantisi Eray Çizik’le galip ayrıldı. Bu sonuçla hem İsyan Ateşi hem de aprantisi Eray Çizik ilk Grup koşu zaferine ulaşmış oldu.

2023 yılı Necip Fazıl Kısakürek Koşusu’nu (Açık-G3/DHT) izlemek için tıklayınız.

Daha geride Kralbatur (Uçanbey - Yaprakhanım / Odinhan) Hışman Çizik’le ikinci olurken, Sonsilah (Silah - Sonat / Bilgin) Vedat Abiş’le üçüncü, Baharbahir (Özgünhan - İnce Sızı / Bilgin) Ahmet Çelik’le dördüncü, Saadın Kasırgası (Saadın Gücü - Baykanece / Bilgin) da Mehmet Salih Çelik’le beşinci sırada yer aldı.

Kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.47.14 olarak sonuçlanırken, farklar da 4,5 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - 3,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarış sonrası Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, kazanan tayın sahibi Mehmet Nur Becene’ye kupasını takdim etti.

Törene Asli Üyemiz Hayrettin Karamazı da katıldı.

 

Necip Fazıl Kısakürek

26 Mayıs 1905 tarihinde İstanbul’da doğan Necip Fazıl Kısakürek, ilk ve orta öğrenimini Fransız ve Amerikan Kolejleri ile Bahriye Mektebi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Fransa’da Sorbonne Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde eğitimine devam etti. Türkiye’ye dönükten sonra Robert Koleji, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi, Ankara Devlet Konservatuarı, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

İlk şiirini 17 yaşında yazan Necip Fazıl Kısakürek’in, fıkra, makale ve çeşitli yazıları Yeni İstanbul, Son Posta, Babıalide Sabah, Bugün, Milli Gazete, Hergün ve Tercüman gazetelerinde yayımlandı. “İman ve İslam Atlası” adlı eseriyle, 1980 yılında Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü’nü, 1981 yılında Kültür Vakfı Armağanı’nı, 1982 yılında ise Türkiye Yazarlar Birliği Üstün Hizmet Ödülü’nü aldı. Ayrıca, Türk Edebiyatı Vakfı tarafından 1980 yılında takdim edilen beratla “Sultan-üş Şuara” (Şairlerin Sultanı) unvanını aldı.

Gerçek bir at tutkunu olan Necip Fazıl Kısakürek, 1957 yılında “At’a Senfoni” isimli eserini yazdı. Bu eserinde, tarihi, felsefesi ve bütün estetiğiyle bir kahramanlık sembolü olan At’ı anlattı. 1957 yılında sahibi olduğu Sevgim isimli safkanla atçılık da yapan Necip Fazıl Kısakürek, 1983 yılında vefat etti. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle Türk şair, düşünür, romancı ve oyun yazarı Necip Fazıl Kısakürek’i saygı ve rahmetle anıyoruz.

ttr7bfpj4odrIvulgfvqdpz2.jpg

zjgxhbngdwdbvsu4zamyrcnl.jpg

fuIosvps4xmjahrdbtqvz93n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.