Nedim Ökmen Koşusu'nu Toramankaya kazandı

Nedim Ökmen Koşusu'nu Toramankaya kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği yarış, 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2022 yılı Nedim Ökmen Koşusu'nu, Ahmet Kaya'nın sahibi olduğu Toramankaya (Kayayürekli - Pamuk Prenses / Kafkaslı) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde zaferle noktaladı. Kadriye Kaya yetiştirmesi, Seçkin Aydoğan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki al erkek safkan bu galibiyeti kariyerinin üçüncü Grup koşu zaferi olarak kayıtlara geçerken, toplamda on üçüncü birinciliği oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Birbirinden iddialı safkanların katılımlarıyla koşulan yarışta jokeyi Halis Karataş ile start alan Kardeşcan (Turbo - Bedel.2 / Tunca) ikinci olurken, Bilirhan (Turbo - Gardenya / Bilgin) Akın Sözen idaresinde üçüncülük elde etti. Jokeyi Gökhan Kocakaya ile mücadelede boy gösteren Sancar (Altaha - Rengin / Halid) dördüncü sırada yer alırken, Yollaraz (Yaşarcık - Çöldesu / Odinhan) Hışman Çizik idaresinde beşinci oldu.

Yarışın galibi Toramankaya için bitiriş derecesi 1.40.78 olurken, farklar 1/2 Boy - Baş - 1 Boy - Burun şekilnde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Ahmet Kaya'ya kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk verdi.

Törene Kulübümüz Asli Üyesi Dr. Mehmet Sencer Girgin de katıldı.

Nedim Ökmen

1908 yılında Kilis'te doğan Nedim Ökmen, 1931 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Maliye müfettiş müşavirliği ile başladığı görevinden 1935 yılında müfettişlik görevine atandı. 1938 yılında ihtisas için Fransa'ya gitti. 1945 yılında atandığı maliye başmüfettişliği görevini ise 1950 yılına kadar sürdüren Nedim Ökmen, ardından Kahramanmaraş ve Gaziantep Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1951-55 ve 1957-60 yıllarında Tarım ve Orman Bakanı, 1955-56 yıllarında ise Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1955 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Fransızca ve Farsça bilen Nedim Ökmen, şiirde de seçkin örnekler verdi. 1967 yılında aramızdan ayrılan devlet adamı ve şair Nedim Ökmen'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

 

vadpzvtuun5e3eIqthbkzn2j.jpg

gu2fwo6dlkewqasitfh8nqrl.jpg

mnf0rlkyegxcj8n7khq4qwpl.jpg

usfwzIw07yx2gt6ouraoqhc8.jpg

ccopqwzns1s9j6mfuovj4kap.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.