NELER OLUYOR BU HAYATTA – İMAMOĞLUNA ENGEL

NELER OLUYOR BU HAYATTA – İMAMOĞLUNA ENGEL

Merkezi Sarıyer'de bulunan İstanbul Gazetesi imtiyaz sahibi Varol Kısa'ın yayınladıgı " NELER OLUYOR BU HAYATTA – İMAMOĞLUNA ENGEL" yazısını İstanbul Ses Okuyucuları ile paylaşıyoruz.

Bu konuyu daha iyi anlamak için öncelikle 02 Nisan 2014 yılına dönmek gerekir.

NE OLMUŞTU
Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi. İncelenme sonrasında, pazartesi 1 oy farkla seçimi kaybettiği açıklanan CHP adayı Vefa Salman’ın, 6 oyla belediye başkanlığına seçildiği ilan edildi. Evet 1 oy ile seçim kazanılan bir yarış vardı. bunun değerini en iyi CHP liler bilmesi gerekirdi. 

İMAMOĞLU’NA ENGEL

23 Haziran seçimlerinden önce 31 mart yerel seçimlerine dönelim. İlçe belediye başkanları kendilerinin kazanma arzusu ile ilçelerde topyekün tüm basın, dernek, muhtar, halk ve örgüt ile birlik oluyor, gece gündüz çalışıyorlardı. İstanbul Büyükşehir için ise adaylar kendi çabalarıyla seçim mücadelesi veriyordu. Özellikle de İmamoğlu kendisine özel bir “İstanbul Gönüllüleri” ile yola devam etti.  31 mart seçimleri sona erdi ; bir çok belediye başkanları seçim sonrası mazbatalarını aldı ve gerçek yüzlerini göstererek , ayırım yapmaya başladılar.

Benden olanlar , benden olmayanlar ….
Belediye Başkanları kadrolarını oluştururken “İttifak” güçleride beklentilerini sunmaya başladı. Birleşenler gurup kurmak için meclislerde ayrılıyor ve isimlerini yazdırıyordu. Elbette ayrılmayan birleşenlerin meclis üyeleri de ; Mevcut düzenekde kendilerine Başkan Yardımcılığı bekliyordu….

Basın mensupları ise çalıştıkları ilçelerde kazanan belediyeler ile bir beş sene daha yandaş basın olmak için sıra beklerken , örgüt üyeleri çocuklarını işe sokma telaşı veya en çok beklenen ise değerli vatandaşların TAPU sözlerinin yerine gelmesi bekleniyordu.

SÜRPRİZ İSTANBUL 
Tüm bu planlar yapılırken büyük süpriz İstanbul seçimlerinden geldi ve YSK 23 Haziran da tekrar seçim yapılması şartı ile seçimler iptal edildi. Hal böyle olunca tüm planlar askıya alındı. Ve topyekün tüm Türkiye sadece İstanbul seçimleri için mücadele vermeye başladı.  İki isim hariç ….

ŞÜKRÜ GENÇ ve CENGİZ KAHRAMAN 
Evet iki isim hariç . tüm belediyeler , İlçe başkanları , Belediye başkanları , Milletvekilleri , Genel Başkanlar hatta Sayın Cumhurbaşkanı dahi birlikde güç olmak için çalışırken ; 2014 yılında Yalova yı 1 oy ile kazanan Halkçı düşüncede olduğunu iddaa eden ve “Hak , hukuk, adalet” yürüyüşü yapan bir partinin iki mensubu hariç .

Sarıyer Belediyesi’nin CHP li Başkanı Şükrü GENÇ ve onun Basın birimi sorumlusu Cengiz Kahraman …

Bu iki isim , 3. Dönem kazanmanın güveni ile İstanbul seçimlerini adeta unutmuş gibi görünüp , ilk yaptıkları iş 23 Haziran öncesi 1 Oy  dahi çok önmeliyken yıllardır çalıştıkları , seçim döneminde yanlarında olan basın mensuplarının listesini önlerine alarak , bir bir üzerlerini çizdiler. Ve bu meslek sahiplerinin ekmeği ile oynamayı gözlerini dahi kırpmadan yaptılar.

En ilginç olanı ise CHP üyesi, delegesi, ve yıllardır partiye verdiği emekle bilinen İSTANBUL SES Gazetesi sahibi KASIM AYDIN isminin listeden çıkartılması , özellikle Kartal ve Kağıthane ye uzanan okuyucu kitlesi ile büyük bir güç olan partili emektarın ekmeği ile oynaması şok etkisi yarattı.

Şimdi Sayın İmamoğlu ve ekibine soruyoruz

” İmamoğlu için yapılan seçimlerde bu bir engel midir? Değil midir?”

“Bu neden 23 Haziran dan önce yapılmıştır”

” Herşey çok güzel olacak derken birileri kendisi için mi söyledi” “Hak hukuk Adalet içinde yaşam sözü verenler , bayram öncesi bu mağduriyet için ne düşünecek “

” Ve en önemlisi İSTANBUL GAZETEM sayfalarında bu haberi okuyan değerli İstanbul Halkı sandıkda nasıl cevap verecek?” 

NELER OLUYOR BU HAHAYTTA  / VAROL KISA 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.