Nihat Hatipoğlu Ramazan Sohbetinde Gaziosmanpaşalılarla Buluştu

Nihat Hatipoğlu Ramazan Sohbetinde Gaziosmanpaşalılarla Buluştu

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan programına konuk olan ünlü ilahiyatçı, sohbetiyle gönüllere hitap etti.

On bir ayın Sultanı Ramazan’ın manevi coşkusu, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda her akşam birbirinden güzel etkinliklerle yaşanmaya devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan programları kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziosmanpaşalılarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda ünlü ilahiyatçı Ramazan ayının manevi değerini ve bu ayda yapılan ibadetlerin önemini anlattı.

"BU GECELER BİRER FIRSAT"

Mübarek Ramazan ayının her gününü dolu dolu yaşamamız ve ihya etmemiz gerektiğini vurgulayan Hatipoğlu, "Bu geceler birer fırsat. Elimizdeyken bu fırsatı değerlendirelim. Bu gecelerde daha iyi ibadet yapalım, Kuran-ı Kerim okuyalım. Çocuklarımıza Allah'ı ve Peygamber'i sevdirelim. Kul hakkından uzak duralım. Komşularımızdan, akrabalarımızdan kırdığımız insanlar varsa gönüllerini alalım. Bol bol dua edelim ve bu geceleri dolu dolu yaşayalım" dedi.

“İNANCIMIZI SEVGİ ÜZERİNE KURMAMIZ GEREKİR”

Anneler ve babalara seslenen Hatipoğlu, "Çocuklarımıza dini öğretirken hep korku üzerinden öğretirsek bu yanlış olur. Çocuğu Allah'tan uzaklaştıracak söylemler yanlış. Allah'a yaklaştıran bir edep içinde olmak gerekiyor. Bunları gençlerimize anlatmamız gerekiyor. Zira gençlerimiz bizim için çok önemli. Bizim inancımızı sevgi üzerine kurmamız gerekir” diye konuştu.

 


Kaynak: Gaziosmanpaşa Belediyesi








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.