NİYET Akademilerin Sayısı Artıyor, Adana’da Kadın Güçleniyor

NİYET Akademilerin Sayısı Artıyor, Adana’da Kadın Güçleniyor

 

“GeleceğeBir Eser Bırak” ve “Güçlü Adana İçin Güçlü Kadın” düşünceleriyle hareket eden AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; Nitelikli İşgücü Yetiştirme Akademisi’nin(NİYET) 9. Şubesini Yeşiloba Mahallesi’nde açtı.

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, kadınların ülke ekonomisine,Adana ekonomisine ve aile ekonomisine katma değer sağlaması amacıylageliştirdiği, NİYET Akademisi’nin dokuzuncu şubesi Seyhan ilçesi YeşilobaMahallesi'nde açıldı.

YeşilobaMahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa, Başkan Zeydan Karalar’ın yanı sıra,siyasiler, muhtarlar ve Yeşiloba sakinleri katıldı.

 

Toplumdakadının güçlenmesine katkı sağlayacak NİYET Akademilerin sayısınıartıracaklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, kadının hayatın her alanındadaha fazla yer alması için emek harcamaya devam edeceklerini ifade etti.

 

YeşilobaMahalle Muhtarı Ali Yaylalı, Başkan Zeydan Karalar’ın 2019’dan beri YeşilobaMahalle’sine büyük hizmetler yaptığını, Adana’ya kazandırılan NİYETAkademilerin ise deprem gibi zor süreçlerde halkın adeta yaralarını saran birmerkeze dönüştüğünü kaydetti.

KADINGÜÇLÜYSE TOPLUM DA GÜÇLÜ

BaşkanZeydan Karalar, sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder MustafaKemal Atatürk’ün, bir toplumun ancak kadının güçlü olması halinde dinamik vegüçlü olabileceğini ifade eden düşüncesini dile getirerek başladı. ZeydanKaralar, “Kadının işi varsa, kendi ayakları üzerinde duruyorsa o ülke dimdikayakta durur. Biz de kadınların toplumda güçlü olması, üretmesi, kazanması içinçok ciddi çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

NİYETAKADEMİ

Aşçılıktan,yabancı dile, muhasebe ve bilgisayardan; işaret dili, seramik, spor, müzik,okuma yazma, çinicilik, el sanatları, örgü, dokuma, punch, büro yönetimi vesekreterlik, dünya mutfağı, muhasebe-finansman, düz dikiş makinası branşlarınakadar eğitim veren NİYET Akademi’de kadınlara yönelik atölyelere ağırlıkveriliyor. Kursiyerler ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaalma şansı buluyor.

BORÇGELİRİN 4 KATIYDI, GELİR BORCUN 4 KATI HALİNE GELDİ

Pandemiye,depremlere ve ağır borç yüküne rağmen Adana’yayaptıkları devasa hizmetlerin yeni dönemde katlanarak artacağına da vurgu yapanBaşkan Zeydan Karalar, “Şimdiye kadar bir belediye başkanının yapmadığı rekorhizmetlere imza attık. 3 alt geçidi, 5 bulvarı hizmete açtık. Adana’da altgeçityapan ilk Belediye Başkanı bu kardeşiniz. 197 bulvar ve caddeyi yeniledik, şuana kadar 2 milyon 795 bin ton (120 bin kamyon) asfalt dökerek kimseninyapamadığını yaptık. 111 otobüs, 310 iş makinesi aldık, arıtmalar yaptık,asbestli boruları değiştirdik, yoğun yağmur yağdığında birçok noktada meydanagelen seli önleyecek altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Adana’nınvergi gelirini artırarak, belediyeye yılda 1 milyar lira para gelmesinisağladık, çiftçimize, zor durumdaki halkımıza önemli destekler sağladık. Borcugelirinin 4 katı olan belediyeyi, geliri borcunun 4 katı haline getirdik. Bizkendimizi Adana’ya adadık ve AdanaAdana çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu hizmetlerimizi doğru yönetim, malidisiplin ve parayı iyi kullanarak hayata geçirdik.”

 

BaşkanKaralar, yaptıkları enerji yatırımlarıyla yılda 200 milyon daha az elektrikparası ödendiğini, DSİ’nin izin vermesi ile ise Çatalan Barajı üzerinde 150megawatt’lık bir enerji santrali kuracaklarını açıkladı.  Başkan Karalar, elde edilecek 150 megawatt’lıkenerjinin, 75 megawattı’nı belediyenin kullanacağını, 75 megawattı’nın isesatılacağını ve hizmet için gelir elde edileceğini duyurdu.

 

Konuşmasınındevamında, onaylanan metro projesi için Cumhurbaşkanı’na teşekkür eden BaşkanZeydan Karalar, "Allah nasip ederse 2. Etap Metro Hattını da bitirmek içinbütün gayretimizle çalışacağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. BaşkanKaralar ayrıca, Küçüksaat ve Abidinpaşa güzergahlarındaki trafik sorununuazaltmak için normal tramvayın yanı sıra, nostaljik bir tramvayın hayatageçeceğini sözlerine ekledi.

 

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, açılışı gerçekleştirmek üzerekadınları sahneye davet etti ve kurdeleyi birlikte kesti. Açılışın ardındanNİYET Akademi’de incelemelerde bulunuldu. 

bu5j6923gwcofchamxptgean.jpg

h6ptsm5dwun7ce9xrolypqcb.jpg

07kxvf5nv32g68taqhiotwcr.jpg

2yk8ed1nfrjb6jIxwlqsmdfh.jpg

twimxa0ocd7cq852x1zsmp6I.jpg

dvkrowquzxcwe92aq8muclI0.jpg

bijq3yhpfuIlww6mzqyscdtd.jpg

kpcritg2bpqfoxhnlvbl9efz.jpg

eoaxw6u2bwmpn5eqr1g0tngv.jpg

ixslkg9ptajj8focbyzhzbhl.jpg

coge5pke4f8sxu2bcazahqlw.jpg

uj5mlgsu0pqemqx7octbn3rI.jpg

okfhtmjftyg1inppazls5bv7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.