Nur Kutnak Koşusu'nu Pitfall kazandı

Nur Kutnak Koşusu'nu Pitfall kazandı

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılımlarıyla koşulan yarış, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte düzenlendi.

2023 yılı Nur Kutnak Koşusu'nu, Adil Mert Kaya'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Pitfall (Mendip - Eolion / Distant Relative) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde galibiyetle noktaladı. Tezcan Taşar'ın antrene ettiği doru erkek tay bu sonuçla kariyerinin 8. startındaki 5. birinciliğini kaydetti.

İstanbul'da programın 5. mücadelesini Zephyr West (Papa Clem - Dilay Star / Luxor) ikincilikle tamamlarken, Havoc (Native Khan - Neferu / Unaccounted For) üçüncü, Wolf Seyfo (Native Khan - Smarty Rose / Mountain Cat) dördüncü, Velox (Land Force - Doradista / Oasis Dream) de beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Pitfall için bitiriş derecesi 1.23.83 olurken, farklar 3 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya'ya kupasını Kader Keskin takdim etti.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

Nur Kutnak

1929 yılında İstanbul'da doğan Nur Kutnak, Robert Koleji'nden mezun oldu. Renault ve Vakıflar Bankası'nda çalışan Nur Kutnak, 1955 yılından itibaren, İstanbul Hilton Oteli'nde yiyecek içecek müdürü, Beyrut Phoenecia International, Endonezya Jacarta Intercontinental, Kudüs ve Singapur gibi birçok ülkede uluslararası yöneticilik yaptı. Oleyis İşletmeleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli yerlerinde turizm işletmeciliği ve otelcilik yapan Nur Kutnak, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda da işletmeci olarak uzun yıllar hizmet verdi. 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Nur Kutnak, 1979 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan Nur Kutnak'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

dl80htc65lbfivtwmpre7zbg.jpg

nzvgf4jrq6feip32tbmbl8mx.jpg

nxtwt9yarfmw8bqunypi75oh.jpg

v5kp2uhklbrnmhepcs6fzyw3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.