Nurettin Karaca Koşusu'nun galibi Luminary oldu

Nurettin Karaca Koşusu'nun galibi Luminary oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen koşu 1200 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Nurettin Karaca Koşusu'nda jokeyi Ahmet Çelik ile start alan, Ali Dobak'ın sahibi olduğu Luminary (Bosporus - Classical Girl / Distant Relative) pistten galibiyetle ayrıldı. Tayral Tutumlu yetiştirmesi, Birol Şengel'in antrene ettiği 6 yaşındaki al erkek safkan bu neticeyle birlikte toplamda 15. birinciliğini elde etti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi Edgar olurken, Prince Of Darkness üçüncü, Operasyon dördüncü, El Audaz da beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Luminary için bitiriş derecesi 1.10.46 olurken, farklar 1/2 Boy - Baş - 2,5 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Nurettin Karaca

1925 yılında Bandırma'da doğan Nurettin Karaca, Boğaziçi Lisesi'nde başladığı eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. Kardeşleriyle birlikte baba mesleği olan tekstil işine devam etti. Trikotaj Fabrikası ve Çiftgeyik Markası'nı kurarak iş hayatına atıldı. 1957 -1958 yıllarında satın aldığı yerli taylarla atçılık camiasına adım attı. Aynı yıllarda yurtdışından ithal ettiği gebe kısraklarla yetiştiriciliğe de başlayan Karaca, 1960 yılı G1 Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü, 1961 yılı Başbakanlık Koşusu galibi Belka başta olmak üzere Beau Repaire, Karaca ve Scorpion gibi safkanlarıyla birçok başarılar elde etti. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Karaca, 1975 yılında Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi olarak görev yaptı. 2008 yılında aramızdan ayrılan Nurettin Karaca'yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

vmax5hfek8ld4icqkIjsb2uf.jpg

quuc2a8wn0sdypoahihcylr9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.