Nuri Dürüst Koşusu'nun galibi Fluttershy oldu

Nuri Dürüst Koşusu'nun galibi Fluttershy oldu

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1500 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Nuri Dürüst Koşusu'nda jokeyi Mehmet Salih Çelik ile start alan, Aykut Tut'un sahibi olduğu Fluttershy (Hakeem - Thereziko / Red Bishop) pistten galibiyetle ayrıldı. Yavuz Mert Ölçer yetiştirmesi, Kerem Baltacı'nın antrenörlüğünü üstlendiği doru dişi tay ortaya koyduğu başarılı performansla yarış hayatının beşinci birinciliğini elde etmiş oldu.

Merhum Nuri Dürüst adına gerçekleştirilen koşuda Anadolu Prensesi (Mendip - Princess Taise / Cozzene) tabelanın ikinci basamağında yer alırken, Peligrosa (Yıldırımbey - Medvina / Trapper) üçüncü, Miss Beren (Victory Gallop - Meridya / Luxor) dördüncü, Captain Fast (Lilbourne Lad - Marshmallow / Luxor) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Fluttershy için bitiriş derecesi 1.32.59 olurken, farklar 3 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Nuri Dürüst

1927 yılında İstanbul'da doğan Nuri Dürüst, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. 1982 yılında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde Genel Sekreter olarak görev alan Dürüst, sahibi olduğu ve yetiştirdiği Büyükbaba ve Güldeste gibi safkanlarıyla birçok önemli koşu kazandı. 2005 yılında aramızdan ayrılan Nuri Dürüst'ü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


 

m9z0mhsu6yIhtdckyxeagwqe.jpg

fncaeumjoekIrvfxyg5lj8zw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.