Nuri Midillili Koşusu’nu Dagmar kazandı

Nuri Midillili Koşusu’nu Dagmar kazandı

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus koşu, sentetik pistte 1400 metre mesafede yapıldı. Arzu Güneş’in sahibi, Murat Kadaifçioğlu’nun da yetiştiricisi olduğu Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş idaresinde 1.23.52’lik dereceyle koşuyu kazandı. Miraç İpek tarafından antrene edilen 4 yaşındaki doru at, birincilik serisini 6 yarışa çıkarırken, toplamda 17 koşuda 10 galibiyet elde etmiş oldu.

Yarışın ikincisi Touch The Cat olurken, Eliminatör üçüncü, Gracias Sinyor dördüncü, My Private de beşinci sırada yer aldı. Farklar ise 1/2 Boy - 3,5 Boy - Baş - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

Nuri Midillili

Eski atçılarımızdan Nuri Midillili, sahibi olduğu Adalı isimli safkan ile 1946 yılında Çaldıran Koşusu’nu, 1947 yılında Gazi Koşusu’nu ve 1947-49-50 yıllarında ise 3 kez Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu kazandı. Bu üç önemli yarışı ardı ardına kazanarak büyük bir başarıya imza atan Nuri Midillili’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

0ojhb4v6rgvp51fswjd8mbtq.jpg

doxqfvhag4Ipei5uufwag1km.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.